Jong?!

Een andere route vanochtend gefietst, namelijk weer naar mijn oude werkgever; de VNG. Eerst aantal oude collega’s bezocht al had ik er te weinig tijd voor. De VNG is in beweging begrijp ik, er verandert een en ander en er staan meer wijzigingen op stapel maak ik op. Op zich niet slecht. Leuk om Elisabeth, Gabrielle, Frans en Jolanda ff te zien. Bij de VNG had ik een vergadering van het College voor Arbeidzaken, het CvA. Dat is de werkgever van het gemeentelijk personeel en gaat over CAO’s, waarvan ik de onderhandelingsdelegatie zit (zie ook afgelopen vrijdag). De dossiers die een rol in de onderhandelingen kunnen gaan spelen, worden langs gelopen. Het kan aan mijn leeftijd liggen maar de lijn van de vakbonden kan ik soms niet volgen. Ik geloof sterk in het principe dat mensen goed in staat zijn zelf keuzes te maken en dat niet alle zaken collectief hoeven te worden geregeld. Geef ze de ruimte, laat ze zelf beslissen! Daarnaast snap ik niet waarom velen, vooral jongeren, moeten betalen voor voorzieningen waar ze nooit gebruik van zullen kunnen maken. Die twee inhoudelijke boodschappen zouden de bonden ook eens moeten verkopen. Een modernisering van hun verhaal kan hen ook (jonge) leden opleveren.
Terug op het stadhuis zie ik Robert commentaar geven aan RTW West over de verloren rechtszaak. Het gonst over ADO bij meerdere raadsleden, merk ik.
Aanwezig geweest bij een G4 seminar over het Lissabon-dossier. Meerdere ambtenaren van de grote steden hebben zich een middag gebogen over de hoofdlijnen van een position paper. M.a.w. hoe zorgen we ervoor dat de steden de juiste positie krijgen in het nationaal en Europees beleid als het gaat om de groei/innovatie van de economie, werkgelegenheid, arbeidsparticipatie, scholing en duurzaamheid. Boeiend en belangrijk onderwerp dat goed wordt opgepakt. Verder zijn aanwezig, de lobbyisten van de G4 in Brussel . De foto is genomen tijdens het bezoek van afgelopen donderdag aan het EP.
Daarna een voorbereidend overleg met ambtenaren i.v.m. een overleg met een grote woonwinkel (lekker cryptisch). Vervolgens de stukken voor morgen doornemen en postmappen wegwerken. Ondertussen worden door Hester de kaartjes gebracht voor het feest van Jong Den Haag van morgenavond. Jong Den Haag is een vereniging van onze ambtenaren die zich jong voelen en die geen leeftijdsgrens kent, en die had mij een uitnodiging gestuurd. Die neem ik tuurlijk aan!
Ik zien aan de poll (linkerkant) dat optie 1 en 2 elkaar in evenwicht houden.
Vanavond heb ik weer een etentje. Nu tussen het college en het presidium. Al veel smakelijke verhalen over gehoord, ben benieuwd hoe het mij zal smaken.