Dxc3xa9jxc3xa0 vu Troje

Af en toe vergadert het college ook op vrijdagochtend en dan hebben we een bespreking geheel gewijd aan een bepaald thema. Zo ook vandaag. Hierna woon ik een deel van het Bestuurlijk Overleg Veiligheid bij. Aansluitend bespreek ik met Wim enkele onderwerpen. En niets van dit alles komt terug in de weblog
Ik had het gisteren al over het Industrieschap Plaspoelpolder, IPP. Vandaag heb ik vergadering van het Dagelijks Bestuur van het IPP in Rijswijk. Op de agenda staan Sion en ’t Haantje en enkele bedrijfsgerelateerde beslissingen. Soms kan ik weinig kwijt in de logs… behalve dat het weer een plezierige en goede vergadering was.
’s Middags op mijn kamer puin ruimen. M.a.w. telefoontjes plegen, e-mails lezen en beantwoorden, stukken voor volgende week lezen, postmappen doorworstelen etc etc.
Personen aangedragen bij de Permanente Scoutingscommissie van de VVD. Fantastisch dat landelijk talentontwikkeling zo wordt opgepakt. Hulde.
Vanavond is het feest van Jong Den Haag. In het Paard van Troje (waar ik ken die naam ook weer van?) is het feest. Al ruim 200 kaarten zijn verkocht en dat is een heel mooi resultaat. Party-time. Dat wordt hoofdpijn bij het lezen van de B&W-stukken zaterdagochtend….
Gisterenavond zag ik tot mijn vreugde dat de Groninger Driek van Wissen de uitverkiezing heeft gewonnen en Dichter des Vaderlands is geworden. I.t.t. sommige andere deelnemers aan de verkiezing heeft Driek geen website maar wel leuke gedichten over rookbeleid en katerpil.
Robert heeft het eerste weblog-stokje geplaatst, het gaat over luchtkwaliteit. Hij vraagt: “als je met de auto door de stad rijdt, ben je dan bereid niet meer over de Amsterdamse Veerkade en de Paviljoensgracht te rijden?”
Mijn antwoord: dan rijd je blijkbaar nog wel met de auto door de binnenstad, alleen ergens anders. M.a.w. dan sta je in een andere straat in de binnenstad, uitlaatgassen te dampen. Beter is als niet-noodzakelijk autoverkeer om de binnenstad heen rijdt via de centrumring. Dus buitenom via het Buitenom!
In de binnenstad pak ik trouwens eigenlijk altijd de fiets en geen auto.
Van David een kopie gekregen van het verhaal dat Gert Leers gisteren in Dudok heeft gehouden. Prachtig verhaal al is hij niet van mijn partij. Een klein stukje uit zijn tekst wil ik toch hier plaatsen: “Kortom: een nieuwe vorm van politiek leiderschap. Leiderschap dat niet de gevestigde belangen conserveert en risicomijdend opereert, maar dat oog heeft voor wat er xc3xa9cht leeft in de samenleving en dat ook durft te benoemen. Het gaat dan niet alleen om middelen of structuren. Het gaat om visie, ambitie, en daadkracht. De moderne bestuurder moet lef tonen, en richting kunnen geven. Je moet ook op een gezaghebbende manier ‘nee’ kunnen zeggen. En van de andere kant moet hij ook een politiek vakman zijn, die weet wanneer stevige daadkracht nodig is, en wanneer een meer ingetogen stijl beter past. Politiek is een kwestie van visie, van ambitie en van leiderschap”. Lees het zelf maar. Leers gaat ook in op de burgemeester, de raad, de wethouders en het college.
Ik ga van het weekend nog eenmaal proberen de USB-kabel te installeren maar ik heb tegelijkertijd een Blue Tooth-stekker besteld om ook dat uit te proberen. Nooit op 1 paard/kabel wedden.
P.S. David, winkelen bij Ikea en niet bij de Megastores?

Een gedachte over “Dxc3xa9jxc3xa0 vu Troje

  1. David

    Het is een uitdaging voor het management van Megatores een winkelketen binnen te halen die voldoet aan de kwaliteit van IKEA: breed assortiment/veel keuze, betaalbaar, vernieuwend/trendy, leuk restaurant, iedere dag (behalve zondag 🙂 open tot 21:00 en een warme (familie)uitstraling.
    Zag in Delft dat IKEA gaat uitbreiden, er is dus werk aan de winkel….

Reacties zijn gesloten.