Oef, maandag

Vroeg begonnen want om 08.15 was de videoconferentie van de G4. Mijn eerste keer voor deze camera. Op een grote TV rechts zie je het camerabeeld van je eigen stad. Op de linker TV zie je 4 beelden, van elke stad xc3xa9xc3xa9n. Het geluid is goed, beeldkwaliteit is ook verrassend goed (te vergelijken de videofoon van CNN), zo ook de snelheid. Dit voorkomt een verschijnsel zoals je wel eens hebt met satellietbellen: twee personen gaan tegelijk praten, vallen tegelijk weer stil omdat ze door hebben dat de ander ook praat, en beginnen na een stilte wederom tegelijk te praten. Zo niet hier, mooie techniek. Een verrassend efficixc3xabnte manier van vergaderen. Op de agenda stonden enkele punten ten aanzien van Europa en het GSB.
Ik mis de nieuwsjaarsreceptie van DHME, aan het einde van middag, want ik moet snel naar huis om om te kleden (black tie) i.v.m. het BIB Gourmand lustrum gala. Ik ben blij dat dit culineaire evenement met vele, vele topkoks terug is Den Haag. Nu de regio ook weer in de prijzen is gevallen ten aanzien van de Michelin-sterren, wordt het tijd meer op dit terrein samen te werken en te promoten. Er moeten meer (buitenlandse) toeristen naar Den Haag komen die langer blijven, meer besteden, meer doen en het gehele jaar komen. Want hoe meer koopkracht, des te meer werkgelegenheid en een betere Haagse economie. Ook leuk is dat dit evenement plaats vindt in het Mondriaan College.
Na de videoconferentie vervolgens 7 stafoverleggen en 1 wethouderslunch en 3 andere afspraken. En veel tussendoor-vragen en tussendoor-notities. Maandag is altijd een hectische dag…
Woensdagmiddag is in de raadscommissie Economie geagendeerd het onderwerp: Laakhaven-West en Petroleumhaven. Uit de poll maak ik op dat bij 39 personen een lichte voorkeur bestaat om woningen toe te staan teneinde de herstructurering mogelijk te maken.
Over paar dagen zal ik een nieuwe poll beginnen.