Bubbels

Gisteren de OZB-aanslag gekregen. Oef. Nu de afvalstoffenheffing via dezelfde rekening wordt geheven, is het totaalbedrag fors hoger .
Een tijdje geleden heb ik HaagID aangevraagd, daarvan heb ik hier verslag gedaan.
Toch knap van de gemeente want die gebruikersnaam staat al geprint op mijn aanslag. Ik kan dus meteen mijn taxatieverslag etc bekijken.
Ik kan dus snel inloggen en WOW! State of the art. Ongelofelijk, in een paar klikken zie je je huis, het taxatieverslag, referentiepanden, bewegende beelden van de omgeving en een soort bestemmingsplan. Fantastisch indrukwekkend.
Ik ga geen bezwaar aantekenen want alhoewel de waarde van mijn pand in korte tijd fors is gestegen (>25%) is de aanslag lager omdat de tarieven zijn gedaald. Dank u wel, VVD .

Vandaag een rustige dag. O.a. bespreking van een interessant bouwplan en daarna een loopbaangesprek. Vanmiddag nog een afscheidsreceptie.
Op internet opgezocht dat bij de VNG een verandering van de statuten gesteund moet worden door ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen op de ALV. Hoewel stemmen hebben de G4 eigenlijk?

In Groningen is eindelijk de blunder van Willem hersteld en is de norm ten aanzien van studentenpanden geschrapt.

Gisteravond een leuk debat over De Creatieve Stad bijgewoond. Oud-collega’s tegen gekomen. En gelachen met Frits en Stefan, de collega’s uit Amsterdam en Rotterdam. Het debat was eerst een strijd Amsterdam-Rotterdam maar rolde toen goed.
Ik constateer wel dat er weinig antwoorden zijn op de vraag: hoe je dit gaat realiseren/faciliteren. Niettemin waren velen ervan overtuigd dat de theorie ook klopt. Ik ben nog niet zo ver.
M.i. trekt een aantrekkelijke stad bewoners en werkgelegenheid (waaronder creatieve) aan. Een aantrekkelijke stad is een bereikbare, veilige, schone stad waar je een huis/pand vindt dat bij je past en met een uitstekend uitgaansklimaat.
Huisvesten van creatievelingen levert geen werk op. Een aantrekkelijke stad trekt wel aan (en dus ook creatievelingen) en dat levert werk op. Een andere aanvliegroute dus.

Wij houden thuis van bubbels. In de weekenden ontkurk ik graag champignonachtige kurken. Nou heeft Frits in een interview laatst geroepen dat hij ook van bubbels houdt. Gisterenavond vertelde ie dat overal waar hij nu komt, hij eraan wordt herinnerd en aan geholpen!
Hij vertelde dat Rob O. vele flessen campari heeft ontvangen omdat hij toen riep, dat ie naar huis ging om een campari te drinken. Net als Frits: I love bubbels.

En oh ja, bubbels drinken is een bijdrage leveren aan duurzaamheidbeleid en CO2-reductie. Je neemt namelijk veel CO2 op .

In de poll is een sterke voorkeur voor winkelopeningstijden i.p.v. winkelsluitingstijden, zo te zien.

4 gedachten over “Bubbels

 1. Miguel Sloendregt

  Als u uitgebubbeld bent, heeft u misschien nog een paar leuke creatieve economische ideetjes om de bezuinigingen in het Haagse onderwijs ongedaan te maken, waar ook uw partij mee accoord is gegaan ind e Tweede kamer?

 2. Pieter

  Leuke creatieve economische ideetjes heb ik wel. Maar zullen er niet toe leiden dat de bezuinigingen in het Haagse onderwijs ongedaan worden gemaakt. De TK is er inderdaad mee akkoord gegaan.
  Ik ben het overigens niet altijd eens met de TK-standpunten. Een presidentieel stelsel tav de burgemeesterverkiezingen zie ik bijv niet zitten.

 3. Miguel Sloendregt

  Heeft u uw VVD minister op Financixc3xabn al gebeld dat uw het er niet mee eens bent dat er bezuinigd word op het onderwijs?
  Heeft tegenwoordig ook een weblog met een gastenboek, makkelijker kan hij het niet maken….

 4. Pieter

  Nog niet gedaan. Ik ga het ook niet doen. Nog afgezien van het feit dat Heijen portfeuillehouder is, is deze bezuinging onderdeel van het grotere pakket nl. Regeerakkoord. En daarin zit zoet… en zuur. En de bezuiniging op het onderwijs is zuur. Tegelijkertijd is door de coalitie in de TK de scherpe kantjes van het zuur wel afgehaald.

Reacties zijn gesloten.