OM ADO

Geregeld breng ik werkbezoeken, ongeveer 1 x per week. Ik breng zo ook bezoeken aan bedrijventerreinen, vanochtend aan het terrein Forepark. Een prachtig bedrijventerrein met een actieve vereniging.
Met enkele bestuursleden bespreek ik enkele onderwerpen, zoals detailhandel, een crematorium, beveiliging etc etc. Vanzelfsprekend wordt er veel aandacht besteed aan het te realiseren ADO-stadion in de buurt. Ik ben niet de verantwoordelijke wethouder maar ben wel gexc3xafnteresseerd in hun verhaal.

Ik ga ook kijken op het terrein, met projectleider Erik als gids. Het is nu nog een verhoogde zandvlakte waar het ontzettend hard waaide. Met deze harde wind vliegt niet alleen de bal uit het stadion maar is meteen het fijnstof weggewaaid .
Verderop liggen de tunnels en de aanvoerroutes richting de parkeerterreinen. Ik zal de foto van deze vlakte nog wel eens plaatsen. Het was een nuttig bezoek. Blijf wel vinden dat het stadion er moet komen.

Na een loopbaangesprek met een directeur, heb ik op de VNG een bestuursvergadering van de VZHG alwaar ik snel nog een aantal oud-collega’s kan begroeten. Leuk om ze weer te zien. Nog een goede vergadering van de stuurgroep Buitenland en dan heb ik afspraak die al lang stond met een vriendin van de middelbare school. Was lang geleden dat wij voor het laatst contact hadden en de Schoolbank was aanleiding om weer eens af te spreken.

Uit de knipselkrant begrijp ik dat er landelijk schot in de burgemeestersverkiezingen. Mooi, waarschijnlijk kunnen we op 8 maart 2006 stemmen, niet alleen voor de raad maar ook voor de burgemeester. Begrijp dat de landelijke fractie een burgemeester met nog meer bevoegdheden wenst. Ik ben het daar niet mee eens. Als fractievoorzitter heb ik met de collega’s van de G4 ooit een opinieartikel geschreven over de positie van de gemeenteraad. Ik vind dat de positie van de volksvertegenwoordiging sterk moet zijn en dat hun mandaat het hoogste moet zijn.

Nog een leuke mail van een democratisch raadslid. Ik krijg een nieuwe titel, eentje waar ik heel trots op ben.

2 gedachten over “OM ADO

  1. Pieter

    Kan me voorstellen. Maar de uitdelende partij maakt het tzt wel bekend dus mij past nu, op dit moment bescheidenheid en stilzwijgen.

Reacties zijn gesloten.