The Hague Rotterdam Airport

I.p.v. het gebruikelijke tijdstip van 09.00 begint B&W op deze derde paasdag om 10.00 uur. Dat geeft nog wat tijd voor voorverleg en het bijpraten met de staf over de afgelopen week. De college-vergadering duurt bijna de hele dag, tot 15.00 uur. ’s Middags heb ik een gesprek met TCN. Ik laat me informeren en bijpraten over de internationale congresfunctie van Den Haag, evenementenhallen, en over hun ambitieuze plannen ten aanzien van World Forum. Aan het eind van de middag kan ik beginnen aan het wegwerken van de indrukwekkende stapel postmappen.

Na een kleine doch voedzame maaltijd bij KFC bezoek ik vanavond de masterclass van de VVD. Al enkele jaren kunnen leden van de Haagse VVD-afdeling een cursus volgen waarbij ze meerdere avonden aan de bak moeten. Een zeer succesvol opleidingstraject waaraan ik als fractievoorzitter altijd graag heb meegewerkt. Als wethouder probeer ik af een toe een bijeenkomst van hen bij te wonen. Ik geloof sterk in het betrekken van leden en het opleiden/scouten van talenten. Volgens mij is dat DE functie van en DE garantie voor de toekomst van een politieke partij.
Vanavond gaat de masterclass over het Grote Steden Beleid met als gast Ivo Opstelten. Ongetwijfeld komt de gekozen burgemeester ook nog wel ter sprake. Hij had het vast gewonnen in Rotterdam.
Trouwens, de Rotterdamse VVD is net als ik overtuigd van een naamsverandering van de luchthaven, zo las ik. Hulde!