Top gear

Het was weer zo’n dag in de 5e versnelling. Voor het Haags Werk Bedrijf is een sociaal plan met de vakbonden overeengekomen. De ID-ers gaan op 1 mei naar hen over en het sociaal akkoord wordt ’s ochtends getekend. In de nazit praat ik nog met de lokale bonden over het niet lukken van een CAO voor alle gemeenten. Het gaat over 8 miljard en de onderhandelingen waren dinsdagavond vastgelopen. Ze zijn acties aan het voorbereiden maar ik merk ook dat zij het bod tav de FLO nog niet goed hadden bestudeerd.

Na een sectoroverleg over nieuwe ideexc3xabn en projecten, nog een interview met de Tsjechische radio over Den Haag. Ik kan makkelijk uitleggen waarom men Koninginnedag niet in Amsterdam maar in Den Haag moet vieren .

Vervolgens breng ik een bezoek aan de Uithof en laat me bijpraten over hun nieuwe plannen. Klinkt allemaal goed en naar gezond ondernemerschap. Door voor een bezoek aan Kijkduin en de Stichting Beachresort. Ook hier laat ik me informeren. Kijkduin is een prachtige badplaats die heel goed hun sterke kaart, hoogwaardige familiebadplaats, goed uitspeelt.

Voor de rest meerdere overleggen: over de invoering van een Visitorscard, met de Kamer van Leiden, met slager Paul van de Leyweg die heel bewogen vertelt over het probleem van een blinde winkelmuur, met oud-wethouder Chris, over een groot nieuwbouwproject op de Binckhorst; en dan gezelligheid tijdens de jaarlijkse ontmoeting tussen college en de pers. Dat is in de glazen zaal naast de synagoge. Een prachtig pand waar ik een rondleiding van Thea van Bennekum krijg. Met een keppel op bezoeken wij de eeuwenoude synagoge.

Door naar een startbijeenkomst. Op drie bedrijventerreinen slaan de Haagse onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven de handen ineen om het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten. “School zoekt stageplaatsen” meets “Bedrijf zoekt vakmensen”. Fantastisch project waar ik enthousiast over ben. Ik zet graag mijn handtekening daaronder. Kom veel ondernemers tegen, sommigen zijn te spreken over de plannen met Laakhaven-West.

Trouwens, gisterenavond bij de Kamer was een bijeenkomst over de winkelopeningstijden. Van de 75 winkelverenigingen kwamen er 3. De meningen waren verdeeld; sommigen zijn tegen, anderen zijn laaiend enthousiast. Frits Lubout van de Dierenselaan was vxc3xb3xc3xb3r; met recht vertelde hij trots dat zijn vereniging weer meer leden had geworven. Hulde!

Gisterenavond kon ik niet naar Schlemmer om de nieuwe voorzitster van harte te feliciteren. Zij is inderdaad de leukste van het jaar. Voor altijd. Zij zal het fantastisch doen, heb ik veel vertrouwen in. Robert, het is trouwens: Mick.

’s Avonds nog raadsvergadering. Tijdens een schorsing hoor ik een fantastisch verhaal over een oud-wethouder welke ik niet kan plaatsen alhier. Ik ga de post en stukken wegwerken op mijn kamer.

6 gedachten over “Top gear

  1. Robert

    En nu ik toch bezig bem: zullen we een werkgroepje vormen om de nieuwe partij VVD66 op te richten? Maar wel een beetje links-liberaal svp.

  2. Pieter

    Volgens Mark zijn er geen sociaal-liberalen maar zijn liberalen sociaal. Volgens hem zijn de liberalen socialer dan de socialisten.
    Kent u onze partij? Robert, je kan zo lid worden. Van die vernieuwende, liberale partij.

Reacties zijn gesloten.