Haven

De dag begonnen in de voormalige Fokker-hallen op bedrijventerrein Ypenburg. Daar is Syntens gevestigd. Een organisatie betaald door het departement van EZ en bedoeld om ondernemers te ondersteunen (gratis!) zodat ze succesvol innovatief kunnen zijn.
We bespreken hoe we Syntens meer kunnen inzetten voor de Haagse ondernemers. Kort nemen wij een kijkje bij de onderbuurman Promolding dat nog niet zo lang bestaat maar in korte tijd sterk is gegroeid. Het is de winnaar van de Zilveren Ooievaar 2002 en terecht, zo merk ik. Wauw, indrukwekkend hoogwaardig en innovatief bedrijf en ondernemer.

Door naar het Provinciehuis voor overleg met gedeputeerde Van Dijk en een aantal autodemontagebedrijven; alwaar we met hen de mogelijkheden van een doorstart elders in de regio bespreken. Ik vond het een positief gesprek dat snel wordt voortgezet. In de raadscommissie MSSS wordt kort het initiatiefvoorstel van LDH besproken om de koffieprijs te verlagen. Al snel wordt duidelijk dat een kopje koffie niet weer een dubbie gaat kosten.

’s Middags bezoek ik de ledenvergadering van de bedrijventerreinvereniging Binckhorst, Laakhaven en Fruitweg (BLF). Tijdens de ALV van deze actieve vereniging geef ik een toelichting op de plannen ten aanzien van Binckhorst, het Trekvliettracxc3xa9, Fruitweg en Laakhaven-West. De leden hebben behoorlijk wat vragen en opmerkingen. Over aflopende erfpachtcontracten, bedrijfsverhuizingen, nieuwbouwprojecten en parkeerproblematiek. Dat laatste speelt erg op de Binckhorst begrijp ik. PvdA-raadslid Tineke van Nimwegen was tevens aanwezig en ik vermoed dat ook zij dit punt gaat oppakken.

Onvolprezen Rob Andeweg houdt aan het einde van de ALV nog een enthousiast promopraatje over de waterfestiviteiten op Laakhaven op 2 juli. Het wordt ook een heel mooi feest.

Vanavond nog een andere ALV maar dan van mijn eigen Haagse VVD-afdeling. In de postmap nog leuk leesvoer gevonden ten aanzien van een andere Haven. Spreekt mij wel aan.