Actie, actie, actie

Na een tip gisteravond iets vroeger gearriveerd op het stadhuis. Enkele ambtenaren zouden actie willen voeren in de B&W-kamer. Inderdaad zit een groep aldaar om 09.00 uur. Voor de camera van RTV West geeft Eric van de AbvaKabo commentaar en ik reageer daarop. Ik krijg nog een taart aangeboden en een zakje met zoethout.

Volgens heeft de VNG een sociaal, redelijk en rexc3xabel gedaan. Nu maar hopen dat de andere 2 bonden na de acties van de komende weken, daarna weer met ons willen onderhandelen over van alles.
Zodat iedereen in de toekomst een taartje kan blijven eten. Ook nog taartje gekregen trouwens ivm het huwelijk van Jetta! De taart van de bonden is overigens door veel ambtenaren opgepeuzeld.

De B&W-vergadering duurt lang. Behalve een onderbreking voor een lunchbezoek aan RTV West zitten we tot 15.30 uur in de vergaderkamer. Het college is akkoord met het introduceren van een boekhandel in de Bieb, leuk idee voor verdere verlevendiging. Ook met een nieuwe beleidslijn voor het tijdelijk verplaatsen van markten, en de winnaar van de Zilveren Ooievaar (nog 1 dag geheim).

Aansluitend heb ik een gesprek met de KvK en de Hoteliersvereniging over de tijdelijke en de definitieve congresfunctie. De economische spin-off hiervan is voor Den Haag van groot belang. Ik ga nog ff kijken naar de presentatie van de commissie Van der Zwam over de invulling van het Norfolk-terrein met een concentratie van alle visactiviteiten.

Van David vK kreeg ik nog van foto’s van het werkbezoek van gisteren.


7 gedachten over “Actie, actie, actie

  1. Pieter

    Nee hoor, Keurig aangeboden gekregen, en vervolgens doorgegeven aan enkele hardwerkende ambtenaren die het hebben opgegeten.

  2. Pieter

    Dat mag. Je mag er anders over denken. Niettemin vind ik het een reeel bod. Gelet op de opkomst op het Museumplein denk ik dat vele tienduizenden gemeente-ambtenaren (180.000 )het blijkbaar ook reeel vinden want zij kwamen niet…

Reacties zijn gesloten.