d'Olle Grieze

Wederom B&W-vergadering, volledig gewijd aan de Structuurvisie. In dit prachtige weer ga ik met RTV West een aantal plekken in de stad bezoeken waar dankzij Europees geld tal van projecten mogelijk zijn gemaakt. Ze maken een langer programma over het belang van Europa voor Den Haag. In het Atrium van het stadhuis is ook een expositie gemaakt van de tientallen concrete resultaten die zijn behaald dankzij Brusselse subsidie en die hebben de stad geen windeieren gelegd. Jaarlijks ontvangen wij ca 15 miljoen euro. We bezoeken 3 locaties: het opgeknapte Vermeerpark, het bedrijvencentrum Fruitweg en City Mondial.

’s Middags overleg ik met enkele bestuursleden van de Hoteliersvereniging. Behalve het goede nieuws, het college wil de toeristenbelasting niet verhogen in 2006, zijn er ook grote zorgen. De vraag is of Den Haag in staat is de komende jaren grote, meerdaagse, internationale congressen te ontvangen. De economische spin-off (werkgelegenheid, koopkracht, bestedingen, hotelovernachtingen) is erg groot en dit staat onder druk.

Haast en oplossingen zijn geboden. De meerdaagse, internationale congressen moeten een plek krijgen! Voor mij is het glashelder dat Den Haag als internationale stad, ook als congresstad op de kaart moet staat. Dat zal lastig worden met de verbouwings- en sloopplannen van het NCC. Niet voor niets heeft het college besloten om een nieuwe, hoogwaardige congresaccommodatie voor internationale congressen te realiseren. We zijn nu aan te kijken waar en hoe dit moet worden gerealiseerd.
En ook tot die tijd is een oplossing geboden, en daarover gaat tevens het gesprek met de hoteliers, marktpartijen etc.

In de poll (linkerkant) gaat de hondenrenbaan, als plek voor de Amerikaanse ambassade, richting de 80%. In Grxc3xb8n is het VVD-partijcongres, gezellie.

Zou de Blauwe Engel nog bestaan ?

6 gedachten over “d'Olle Grieze

  1. Remco

    Da’s dan weer het nadeel van Groningen, iedereen vind een eigen plekje, geen centraal feest. Saaie congrescentra hebben dan nog tenminste het voordeel dat je geen kant op kunt en dus iedereen aan de bar wel weer tegenkomt.

    Voor het overige is Groningen natuurlijk top!

  2. Pieter

    Als de bar sluit om 02.00 ur moet je wel naar het oergezellige centrum van Grxc3xb8n gaan. Heel Grxc3xb8n is een centraal feest!

Reacties zijn gesloten.