Internationale stad II

Vanochtend zelf gestemd vxc3xb2xc3xb2r het grondwettelijk verdrag. In mijn stembureau is het normaal rustig, nu stond er een kleine rij. Ik ben benieuwd of de opkomst hoger is dan bij het Europees Parlement. In het stadhuis is het een drukte van belang. Veel (25) buitenlandse journalisten verdringen zich om de kiezers die in het stadhuis-stembureau gaan stemmen. Ik geef korte radio- en TV-interviews aan o.a. Duitsland, Belgixc3xab, Italixc3xab, Zweden, Spanje en Aljazeera.

Terugkoppeling gegeven vanuit de begrotingsretraite aan mijn staf en veel tussendoor-overlegjes. Vanmiddag meerdere vergaderingen zoals de Stuurgoep Buitenland (de komst van de EU-Structuurfondsen en de Haagse claims) en de perspresentatie over ons ambitiedocument “Werken aan de wereld in Den Haag”.
Voor de internationale stad Den Haag willen wij inzetten op investeringen van € 900 miljoen. Daarvoor hebben we goede ideexc3xabn en die gaan we samen met anderen uitwerken en uitvoeren.

Verder nog een gesprek met de directeur van de Visafslag over Scheveningen,de vissector en het advies van de commissie Van der Zwan etc.; en met de voorzitter van MKB Den Haag over de promotie van het lokale bedrijfsleven. Vervolgens vervang ik de burgemeester bij een Innovatiediner. De bedoeling is om met belangrijke (bestuurlijke) spelers na te gaan wat onze gezamenlijke strategie is ten aanzien van innovatie in de economie.
En misschien ga ik vanavond nog ff naar de uitslagenavond in Nieuwspoort. Spannend.

Een gedachte over “Internationale stad II

  1. Erin

    Toch hebben wij (NEE-kamp) gewonnen. Benieuwd wat ze gaan doen met ons signaal 😉

Reacties zijn gesloten.