ZeeHelden

Gisterenavond nog ff langs de raadscommissie gelopen waar de Amerikaanse ambassade werd besproken. De tribune zat vol. Ik begrijp dat de uitkomst is dat opnieuw met de Amerikanen moet worden gesproken over alternatieven zoals de hondenrenbaan en de rugbyvelden. Volgens mij is de hondenrenbaan de favoriet (zie poll linkerkant).

De opkomst bij het referendum was hoog in Den Haag, zelfs hoger dan bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Hagenaar stemt iets meer “JA” dan de gemiddelde Nederlander, in Haagse Hout stemde de meerderheid “JA” maar daarmee heb ik ook wel alle lichtpunten genoemd. Voor de rest is het spijtig en teleurstellend. De uitspraak is wel glashelder. De kiezer heeft gesproken en hoe!

Vanochtend een bezoek gebracht aan het Zeeheldenkwartier. De nieuwe ondernemers- en winkeliersvereniging bestaat 1 jaar, reden voor een feestje. Het nieuwe bestuur is erg actief en enthousiast; en is blijkbaar aanstekelijk enthousiast want ze hebben in no-time tientallen winkeliers lid gemaakt. Nu al bijna 90 leden.

We lopen door de winkelstraten (Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en de Prins Hendrikstraat) waar ze onlangs zelf nieuwe plantenbakken hebben opgehangen. Deze winkelstraten kennen meerdere, unieke speciaalzaken en echt heel bijzondere winkeltjes.
De positieve spiraal van energie verdient ondersteuning. Zij slaan de handen in xc3xa9xc3xa9n en zij verdienen een steuntje in de rug. Via de Stichting Winkels en Bedrijven krijgen ze van mij ondersteuning om een plan te maken zodat de buurt verder kan worden opgeknapt. Deze actieve ondernemers zijn de helden van hun kwartier.

Voor het stadsdeel Haagse Hout, waar ik stadsdeelwethouder ben, verschijnt het stadsdeelplan 2006. Een overzicht van de zaken die de gemeente in Haagse Hout wil gaan aanpakken. Binnenkort wordt dat plan met de stadsdeelcommissie en de bewoners(organisaties) besproken. Met het Managementteam van het stadsdeelkantoor heb ik vooroverleg hierover. We gaan proberen de dienstverlening richting de inwoners te verbeteren; en we gaan voor: Schoon, Heel en Veilig.

Aan het einde van de middag heb ik een bijeenkomst met buitenlandse journalisten. Ik praat hen bij over Den Haag als internationale stad, en over ons plan van € 900 miljoen.