Mesdag

Collega Else is geveld door de griep; ik wens haar beterschap! In het college bestaan allerlei regelingen voor vervangingen. De wethouder FC wordt vervangen door de wethouder EP… dus ik ben nu ook ff wethouder Financixc3xabn. Hmm, dat biedt nieuwe mogelijkheden. Ik vind als wethouder FC dat alle begrotingsclaims van collega-wethouder Economie als onontkoombaar moeten worden beschouwd en dienen te worden gehonoreerd .

In de vergadering van het Industrieschap Plaspoelpolder overleg ik met Rijswijk o.a. over de mogelijke herontwikkeling van Sion en ’t Haantje. Dat zijn grote gebieden ten oosten van de Harnaschpolder waar een bedrijventerrein komt. Er is een Masterplan gemaakt voor dat gebied, m.a.w. wat kan er allemaal, en waar, worden gerealiseerd.

In het provinciehuis is een overleg van het Bestuurlijk Platform Zuidvleugel. Tja, hoe leg ik uit: wat dat is en wat dat doet? Goede vraag. Kijk zelf maar op hun website.

In Leidschenveen-Ypenburg mocht ik met Ries de eerste paal slaan voor het nieuwe stadsdeelkantoor. Yeah, mijn eerste eerste paal! Maar ik was te laat (opgehouden door de Zuidvleugel) dus Ries heeft de paal geslagen. Jammer maar helaas. Overigens zag ik naast de 1e paal reeds soortgenoten als asperges uit de grond steken…

Het wordt een heel mooi en een heel duurzaam gebouw (samen met een politiebureau).

Aansluitend heb ik een haringparty die is georganiseerd door Panorama Haaglanden. Het zou op de Estrella in Scheveningen zijn maar gelet op het weer is terecht gekozen voor verplaatsing naar Panorama Mesdag. Voor een wethouder is netwerken net werken. Maar het is zeker heerlijk werken in zo’n omgeving. Wat een prachtige schilderijen en een mooi panorama.

Vandaag schijnen er acties te zijn geweest in Den Haag in het kader van de CAO-onderhandelingen. Tijdens de lunch was een personeelbijeenkomst gepland. Aangezien ik in Rijswijk zat, weet ik niet of de actiebereidheid erg groot was. Denk het niet. Niet voor niets is de landelijke manifestatie door de bonden al verplaatst van Den Haag naar het Amsterdamse Museumplein. In Amsterdam schijnt iets meer bereidheid te zijn.

Ook de CU-SGP heeft een poll op hun website. Als je, net als ik, vind dat de winkeltijden mogen worden verruimd, stem dan snel ff “JA” op hun poll. Een tegengeluid laten horen, kan geen kwaad.

5 gedachten over “Mesdag

  1. amarins

    ik heb even netjes gestemd… nu is ‘al’ 13% voor. Ik zou het wel handig vinden als ik ook op zondag in het winkelcentrum tegenover mijn huis terecht zou kunnen. Nu gaan we op zondag vaak naar Delft.

Reacties zijn gesloten.