Plaquette maquette

Met een poster van Unicef ga ik op de foto voor de Posthoorn. Den Haag is Unicefstad en dat mogen we best van de daken schreeuwen. Een goed doel dat deze internationale stad steunt.

Een ander goed doel is het Residentieorkest. De nieuwe chef-dirigent van het orkest is de wereldwijd gerespecteerde Estlandse Maestro Neeme Jxc3xa4rvi. Als we zo’n topper hebben binnengehaald, dan moeten we daaraan ook ruchtbaarheid geven onder het motto: promotie van de stad. Ook hieraan lever ik een bijdrage.

Naast de begrotingsclaims wordt er nu ook gewerkt aan de beleidsteksten die in de programmabegroting komen te staan. Daarover deze week ook een paar overlegjes.
Met Wilbert en Bruno zit ik in de Stichting Binnenstadsmanagement en eens in de zoveel weken spreekt het bestuur af hoe de gemeente samen met de binnenstadsondernemers en -bewoners, onze huiskamer verder kan verbeteren.

Op naar Drievliet. Dat attractiepark wil graag uitbreiden en we gaan kijken hoe hun plannen passen in onze plannen voor de Vlietzone/Trekvlietrace.

Behalve de collegeauto’s rijden er nog veel meer gemeentelijke auto’s rond in Den Haag, bijvoorbeeld veeg- en bestelbusjes. Ik wil de komende tijd bekijken of de gemeente ook een bescheiden bijdrage kan leveren in de strijd tegen de slechte luchtkwaliteit.

Elke keer als we een nieuwe auto moeten aanschaffen/leasen, kunnen we best een auto kiezen die in zijn categorie erg duurzaam is. Zo iets moet te regelen zijn en daarover leg ik met de Facilitaire Dienst.

Morgenmiddag is een bijeenkomst van het Nederlands Architectuur Instituut. Daar mag ik als wethouder ‘stadhuis’ een Architectuurplaquette in ontvangst nemen. Het stadhuis bestaat binnenkort 10 jaar. En het maakt de (architect)tongen nog steeds los, ik spreek nu nog mensen die vinden dat toenertijd bijv. Koolhaas had moeten worden gekozen.
Daarnaast is het nieuwe stadhuis echt een impuls geweest voor de binnenstad. Daarin had Adri D. toen wel gelijk; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het is onvoorstelbaar maar 15 jaar geleden lag de kavel tussen het Spui en de Zwarteweg grotendeels en langdurig braak omdat niemand wilde en durfde te investeren.
Dat het stadhuis een decennium geleden is opgeleverd, moet worden gevierd. We zijn bezig met het bedenken van allerlei leuke (publieks-)activiteiten. Ik zou het wel leuk vinden om de 5 oorspronkelijke maquettes te zien.