Wilhelmina

Deze week weer IBS-dienst, dat staat voor InBewaringStelling, en dan moet je 24 uur bereikbaar zijn voor het afgeven van een last tot inbewaringstelling. Vandaag nog maar 1 x gebeld. De last geldt voor personen met gevaarindicatie en psychische/psychiatrische indicatie.

De maandag is zoals altijd, voor een groot gedeelte gevuld met stafoverleggen. Niettemin ’s middags een leuk en interessant werkbezoek. Ik ben ook commissaris bij DZH en om een goede indruk te krijgen van het bedrijf, krijg ik een rondleiding op het pompstation in de Scheveningse duinen en een toelichting vanuit de directie.
Boeiend om te horen hoe de processen van duinwaterwinning verlopen, vervolgens een kijkje te nemen in de zuiveringsmachines/-bakken en het gebied te bekijken alwaar het water in de duinen wordt gezuiverd. We lopen door de duinen over het pad dat ooit voor Wilhelmina was aangelegd.


Uitleg van duinwaterwinning op een kaart.


Na enkele maanden door de duinen te hebben gesijpeld, komt het water in een van de zuiveringsbakken.


Trouwens nog steeds in functie; de prachtige watertoren.


De watertoren, de duinen en in de verte de sky-line van Den Haag.
WOW !


De duinen en de zee (op de foto niet zichtbaar maar wel met het blote oog: IJmuiden en het REM-eiland)
WOW !

Het blijft zo mooi de duinen, de zee en het groen. Den Haag is een prachtige wereldstad aan zee!

Daarna nog een bestuursvergadering van de WFIA, het samenwerkingsverband om internationale bedrijven hierheen te halen. Ze zijn bezig met een evaluatie. We proberen in kaart te brengen hoeveel bedrijven door de WFIA o.a. naar Den Haag zijn gehaald en hoeveel arbeidsplaatsen dat de afgelopen jaren heeft opgeleverd voor de stad.

2 gedachten over “Wilhelmina

  1. amarins

    duinen, zee en groen zijn ook mijn favoriete stekjes hier en het is geweldig dat het op zo’n korte fietsafstand te bereiken is. Dat hadden we toch niet in Grunn.

Reacties zijn gesloten.