We'll survive, they'll be back

Het was weer mooi bij NSJ. Vrijdag eerst nog een ontvangst vanuit DSO waarbij relaties van Den Haag worden uitgenodigd, deze dag met name (rijks)overheid. Goede sfeer en je spreekt op zo’n vrijdagavond veel mensen uit de netwerken m.a.w. dus ook erg nuttig.
De organisatie deelde bij de uitgang van de lounge, tasjes uit met give-aways. Op zich leuk idee maar across the line met het opschrift….

Zaterdag was echt helemaal top. Ook deze dag eerst nog een relatieontvangst, deze dag veelal ondernemers, vastgoed etc. De concerten waren fantastisch. Jamie Cullum was leuk maar de kleine kruising van Jamie Oliver en Jochem Myjer zingt veel te veel met de ogen dicht.
Daarna Solomon Burke die een feest kan maken! Deze Jabba the Hutt verzamelde op het podium een groep prinses Leia’s om zich heen en stond zelfs 4 seconden op!
Niettenmin, zijn interpretatie van I’ll survive was nog beter dan die van het RSC . In de lounge zaten de VVD, D66 en PvdA vergezeld door het AD, broedelijk bijeen. Geen pizza wel jazzakkoorden. Het werd nog laat .

Zondag ook geweest, naar Joss Stone, het Catsheuvel-paviljoen en met mijn vrouw nog genoten van Cubaanse jazz. Het was mooi weer en weer mooi.

Vandaag geen afspraken maar post e.d. wegwerken, lopende zaken zoals konijnen, zwartboek, structuurfondsen (dankzij of ondanks de lobby zijn de juiste besluiten genomen vrijdag) en mails over de toeristenbelasting.
In Rotterdam wordt de logiesbelasting per 1 januari 2006 afgeschaft omdat toeristen en zakelijke bezoekers van Rotterdam een zeer waardevolle inbreng leveren aan de stedelijke economie, het afschaffen ervan de administratieve lasten verlaagt en het ondernemersklimaat verbetert. De Rotterdamse VVD-motie hiertoe is aangenomen door de raad. In Den Haag willen we het komende jaar deze belasting (jaarlijkse opbrengst 3,9 miljoen) niet verhogen, zelfs niet verhogen met een inflatie-percentage.

Advertenties

3 gedachten over “We'll survive, they'll be back

 1. Wil Vonk

  Het was weer feest dit week-end met de jazz!!
  Vandaag weer rennende konijnen. Ik hoop gauw van je te horen. 😀

 2. Gieten

  Wat zou de meeropbrengst voor den haag zijn als de toeristenbelasting zou worden afgeschaft ? wij zijn van de hoogte ervan (af)geschrokken.

 3. Pieter

  Wil, ik heb je gemaild op je andere adres.

  Waarschijnlijk vriendelijker toeristenklimaat en wellicht meer toeristen met de bijbehorende economische spin-off.

Reacties zijn gesloten.