Landmerk

Deze week is de B&W-vergadering nog korter. Om tien uur waren we met ons tweetjes al klaar. Ik had een commissiebrief geschreven over de volgende stap richting twee mooie torens in Laakhaven. Twee torens voor starters op de woningmarkt (jongeren en studenten). Aan dit soort woningen is een groot tekort in de stad.
Een toren van 100 meter (en da’s hoog!) en een kleinere toren van 50 meter. Hierin komen o.a. ruim 600 zelfstandige wooneenheden. De twee torens komen op de hoek Van der Kunstraat/Leeghwaterstraat.

Het zal het nieuwe Laakhaven markeren en past goed bij de transformatie van Laakhaven-West. Dat ligt namelijk aan de overkant van de straat waar ook meerdere, hoge torens gaan komen.

4 gedachten over “Landmerk

 1. Musetta

  Waarom kan dit in Den Haag wxc3xa9l en in Groningen niet? Heel vervelend, omdat de woningnood voor starters, jongeren en studenten in Groningen behoorlijk de pan uit loopt…

 2. Pieter

  Betere wethouder, beter college; het zijn maar enkele, mogelijke verklaringen…

 3. Musetta

  Tja… wanneer komt die revolte nou eens in Groningen. Ergerlijk hoor… Maar goed, we houden vol en blijven erop wijzen dat starterswoningen van groot belang zijn, zeker voor Groningen…

 4. Pieter

  Tja, zie dat als een opdracht voor jezelf.

  Willem ziet uiteindelijk wel het licht….
  Nog ff volhouden.

Reacties zijn gesloten.