Obladi oblada …

Je hebt wel eens van die dagen. Die blijven je bij en zijn anders dan gewoonlijk.
Vrijdag de inhoud van mijn portemonnee verloren, onthullingen zoals een aanstaande bruiloft (gefeliciteerd Musetta en Hotze!) meegemaakt en wat al niet meer zij.
Flabbergasted is een mooi Engels woord. Balen. Deze week meer. Enkele partijgenoten gesproken dit weekend en ook nog de stukken gedaan. Kon jammer genoeg niet naar het feest van Freek gaan (veel succes in NY!).
En oh ja, vrijdag een paar uur thuis tevergeefs gewacht op Casema. Komen ze niet opdagen en elke keer als je de klantenservice(?) belt (0900-nummer), hoor een bandje dat de wachttijd meer dan 30 minuten bedraagt en dat je later moet terugbellen want de verbinding wordt verbroken! Ongelofelijk, wat een klantvriendelijkheid.

Vandaag natuurlijk weer de stafoverleggen zoals altijd op maandag. Ook nog een persconferentie met de MP. Schreef al eerder over de nota die gaat over Den Haag als internationale stad. Deze nota is nu officieel aangeboden aan de MP en dat gebeurde in het Hospitality Center. De verbouwing voor het Center is klaar en ze hebben nu een goede plek in het stadhuis inclusief een mooie expositieruimte.
Als je internationale gasten en organisaties welkom wil laten voelen dan moet je investeren in je klantvriendelijkheid. Vandaar het Hospitality Center. Het zag er erg goed uit en Willem Post (wie kent ‘m niet) leidde de bijeenkomst soepel. Balkenende had een goed verhaal voor/over Den Haag en verwees nog naar de jongste Haagse ooievaar die zijn vleugels nu uitslaat. Trouwens, zondag zag ik deze majestueuze vogel voor ons huis op een thermiek in grote cirkels vliegen; prachtig gezicht!

’s Middags nog een presentatie van een bureau over het aantrekken van internationale winkelformules. Wil Den Haag stijgen op de lijst van aantrekkelijke winkelsteden dan moeten spannende en nieuwe winkels aan de binnenstad worden toegevoegd. Vandaar deze plannen.
Verder mezelf georixc3xabnteerd op sporten; en ik reis toch niet af voor een spannend overleg maar ik bezoek de eerste fractievergadering van het nieuwe jaar. Heb zo’n vermoeden dat een biertje na afloop gepast is.

4 gedachten over “Obladi oblada …

 1. Arnoud

  Opmerkelijk genoeg vraagt de gemeente een heleboel geld aan de rijksoverheid voor de ambitie als internationale stad. Hoe schat je de kansen in dat de rijksoverheid ook daadwerkelijk geld gaat geven? Mijn inziens zijn er belangrijkere doelen om extra geld voor te vragen. Nu ben ik het inhoudelijk op weinig punten eens met het Rotterdamse college van B&W, maar zij vragen in elk geval extra geld voor inburgering.

 2. Pieter

  Ja hoor, ik geloof oprecht dat het Rijk onze ambities in deze steunt en dat ook financieel zal doen. Ik ben daar optimistisch over.
  Daarnaast de door ons gewilde investeringen en projecten uit het rapport, zoals sport, wegen, OV, fysieke ingrepen, cultuur en een congrescentrum komen elke dag elke Hagenaar ten goede.

 3. Arnoud

  Ben benieuwd wie zich binnen het kabinet verantwoordelijk voelt voor de oproep van Den Haag en daar bij Zalm ook geld voor weet te regelen. Ik zie niemand zxc2xb4n nek daarvoor uitsteken.. Maar wellicht weet je meer en heb je ook echt reden voor optimisme 😉

 4. Pieter

  Ha, ha, slimme tactiek om me uit de tent te lukken. Tuurlijk weet ik meer, stel je voor dat ik minder zou weten dan jij op dit gebied 😉 .
  Ik denk dat VROM, BZ, V&W, AZ en Financien (maar ook andere departementen) zeker zich verantwoordelijk voelen voor onze oproep. Ik verwacht niet dat ze deze week meteen de cheque van 900 mln uitschrijven maar goede plannen voor bijvoorbeeld een congrescentrum kunnen op open deuren rekenen. Ik ben inderdaad met reden optimistisch.

Reacties zijn gesloten.