Omwenteling

Na een overleg met de burgemeester over tal van lopende zaken is er B&W. Deze duurt maar drie uur. Aan het einde deelt Bruno mee dat over hij over zeven maanden net als Pierre en Wilbert stopt. El loco wordt geen lijstrekker. Damn, balen. Een grote verrassing was het wel vrijdag maar ik respecteer zijn keuze wel. Jammer.
Een dag vol ontwikkelingen. Dan is er die ochtend ook het bericht dat Evert de Niet weggaat bij de PPS xc3xa9n overstapt naar de CU-SGP. En naast Jetta blijkt ook Marnix de ambitie te hebben om lijsttrekker te worden. Veel politiek op een dag.

In B&W zaten nog diverse stukken zoals een voortgangsbericht toerisme, de eindresultaten over de vorige periode van 4 jaar Grote Steden Beleid, en het programma van de viering van het 10-jarig bestaan van het stadshuis.
Mijn log en de poll worden door de collega-politici aardig bijgehouden, heb ik deze week gemerkt. De log van Marnix is sinds vijf dagen begonnen, zo lees ik via David.

De collegevergadering duurde slechts tot 12 uur want we gaan op uitje. Het (bijna) voltallige college bezoekt elk van de acht stadsdelen de komende tijd. Vandaag is Escamp aan de beurt. We bekijken onder andere de bouwplaats van het nieuwe stadsdeelkantoor, de winkelcentra Leyweg en Ambachtsgaarde, gezondheidscentrum Pius X, het pannenkoekenrestaurant in het Zuiderpark en de herstructurering.
Oef, wat lag het winkelcentrum Ambachtsgaarde er erg bij; ontredderd. Kan niet wachten tot volgende maand de verbouwing ervan begint, ’t is bittere noodzaak.
Opmerkelijk de herstructurering in Zuid-West. Je ziet een huizenblok dat is dichtgetimmerd, om de hoek wordt een blok gesloopt en verderop in de straat staat de nieuwbouw in de steigers. Tempo is belangrijk want leegstand verloedert snel. Boeiend dit bezoek.

Terug in het stadhuis heb ik een terugkoppeling naar mijn staf, en een gesprek over de WFIA. Nog enkele telefoontjes en dan ga ik naar de studie van RTV West voor “het gesprek van de dag”. Het gaat over het investeringsprogramma voor Den Haag dat gisteren aan de MP is aangeboden. Kritische luisteraars maar ik ga graag het gesprek met hen aan. Daar geniet ik van.

2 gedachten over “Omwenteling

 1. Jozef Labuche

  Weet je die log van Marnix – geweldig ! Alleen ik wordt door internetsencor Willem Minderhout van de PVDA weerhouden van op de PVDA website te komen… pathetisch. Ik laat mij zo niet onbetuigd weet je.

  Doch het kenmerk van een debaterende PVDa-er is iemand die meestal op de persoon en/of op de wijze van de boodschap gebracht wordt gaat spelen – heel typisch Nederlands – in plaats van op de inhoud.

  Zelf heb ik een nieuwe log opgestart – ik had er al een lang voor de meeste raadsleden (fractie log)- maar goed – het is daar nogal directe communicatie – dus het is daar stil – stiller dan zijn baasje. Bezoek website is wel 28.500

  http://labuche.web-log.nl (misschien maar niet bezoeken in kader van de goede relaties ?) 😀

 2. Pieter

  Ik heb je log wel bekeken hoor. En ik blokkeer (nog) niemand om mijn log te bezoeken. Ik zag de bezoek-statistieken van jouw site nog niet aanstaan trouwens.

Reacties zijn gesloten.