Krachtenbundeling

Een korte B&W vanochtend om de laatste overgebleven punten van dinsdag af te ronden. Daarom heb ik tijd om even een cappuccino te halen bij Else. Vervolgens heb ik met Bruno en Marnix overlegd over alle tal van onderwerpen rondom de Binckhorst. De rest van de dag was redelijk volgepland maar diverse afspraken vallen uit dus ik heb tijd voor de postmappen etc.
Vanmiddag heb ik nog een opening die ik samen met Else verricht. De VVV en het Haagse Uitburo zijn bij elkaar ingetrokken. In een van de Gouden Koetsjes worden Else, een Haagse Ooievaar en ik gereden naar de Hofweg. Het is nu een plek waardig om toeristen te ontvangen en informatie te geven over uitgaan en cultuur. Cultuur en economie bundelen de krachten.

Tussen de middag ben ik samen met de griffier gaan kijken naar de nieuwe raadscommissiezaal. De perskamer en het voormalige rookhol zijn samengetrokken en verbouwd tot een vergaderfaciliteit. Het is nu voortvarend aangepakt en de verbouwing is bijna klaar. De nieuwe commissiezaal heeft alleen nog geen naam. Hmm, Thorbecke-zaal klinkt goed.

Nog meer zalen vandaag. Den Haag kent een tekort aan feestzalen en er is ruimte voor nieuwe feestzalen. Sterker nog, de gemeenteraad heeft een tijd geleden in een nota een drietal gebieden (o.a. Laakhaven en Fruitweg) aangewezen waar feestzalen zouden mogen komen. De Haagse samenleving zit dringend verlegen om deze faciliteiten. Ik steun die wens en ik ben altijd een tijdje bezig om twee nieuwe feestzalen te laten realiseren. Het zijn niet de gemakkelijkste trajecten en procedures maar het dreigt nu toch te gaan lukken; gelukkig maar en terecht. Daarover heb ik vandaag enkele keren overlegd.

Vanavond moet ik helaas het feest van Jetta missen maar ik heb teveel conflicterende afspraken. Ik ga naar de pre-campagnebijeenkomst van de VVD en daarna naar ADO-Heerenveen inclusief DSO-ontvangst. En nu maar hopen dat het beter gaat dan tegen Heracles…

5 gedachten over “Krachtenbundeling

 1. Hotze

  Beter? Helemaal niet beter! Heerenveen dat van ADO verliest…, kan het niet helpen, ik ben bevooroordeeld op dit punt. Bitterballen al gerold (tot vanavond)?

 2. Pieter

  Nou, ik heb net een mooi boek over Thorbecke gekregen, we zoek naar een standbeeld voor hem in de stad en Thorbecke was grondlegger van onze grondwet (Plein 1813) en past bij parlementair Den Haag.
  Een groene zaal doe we wellicht bij de volgende verbouwing van de raadszaal maar groen mag vast niet. Er schijnt nog een enorm gekleurd kunstwerk te bestaan dat juist wel in de raadszaal kan hangen…

 3. Pieter

  Het ging veel beter en nog wel in de blessuretijd! Die 13 Friezen aan de rechterkant hadden beter in Joure naar SBS6 kunnen kijken…
  Oant Moarn!!!

Reacties zijn gesloten.