Chanson

Zaterdagochtend vroeg is de Casema gekomen en na een paar uur werkte het ook nog! Dit weekend een leuk feest gehad in Schlemmer. Zij waren gastvrij en ze hadden het weer goed georganiseerd. Ik vond het dan ook terecht dat zij de terrassenwedstrijd van het Haagse AD hadden gewonnen.

Ik was vrijdagmiddag geschrokken van de log van Cees de Jager; het Haagse AD schreef er zaterdag ook over. Ik ben bang dat deze strijd nog wel een tijdje gaat duren maar het niveau van deze strijd wordt wel erg triest. Dit is niet goed voor de personen, de gemeenteraad en de Haagse politiek. Maar ik zag vandaag dat Cees de desbetreffende entry heeft verwijderd van zijn website, gelukkig maar.

Veel stafoverleggen natuurlijk vandaag maar ook meerdere interviews zoals met de stadskrant over de Binckhorst en de Caballero-fabriek (waar Stroom op 17 september een leuke activiteit organiseert), met de Haagse Zakengids van MKB Den Haag over de Haagse economie en mijn ideexc3xabn, met een onderzoeker van Campus Den Haag/Leiden over het functioneren van het fenomeen stadsdeelcommissies, en met een videoploeg over het welkomstpakket.
Ondernemers die zich in Den Haag gaan vestigen, zijn uiterst welkom en zij moeten zich ook welkom voelen en dus zijn we bezig met een welkomstpakket voor hen. Lossen we meteen weer xc3xa9xc3xa9n van de tien-punten-wensenlijst van het MKB in. Over een paar weken krijg ik weer een nieuwe wensenlijst van ze. Ik hoop dat plannen voor Zichtenburg op hun lijstje staat, ’t zou wel goed zijn.

De zon schijnt, door het raam klinkt een accordeon met Franse muziek vanaf het Spuiplein. Ik ben blij met enige verlevendiging op dit plein. Het is nog niet echt de meest bruisende huiskamer van Den Haag. Maar de accordeon klinkt leuk, misschien nog wat meer terrassen her en der. Vanavond weer fractievergadering, zal minder schokkend zijn dan de laatste keer.

Een gedachte over “Chanson

 1. globetrotter

  VERRAAD AAN ONS LITERAIR GEDACHTENGOED!!!
  Help,de TAALPOLITIE is dichterbij dan U denkt!!!
  De A-lgemeen B-eschaafd N-ederlandse kernbegrippen *integratie en * diversiteit,zijn door een VERLICHT “nederlands” 2e kamerlid in de spreekwoordelijke ban gedaan. Zij deed deze uitspraken tijdens een lezing in het verre Zweden. Deze begrippen dienen volgens haar met zachte dwang,al dan niet gepaard gaande met een vorm van masochistisch zelfbeklag naar de taal vuilnisbelt te worden verwezen en vervolgens te worden vervangen door de VVD.kernbegrippen :
  *vrijheid en *tolerantie,aldus ons rondreizend parlementslid dat nooit te beroerd is om ons her-optevoeden volgens de liberale ideologie en richtlijnen en er zich op voorstaat voorbeeldige staatsburgers van ons te willen maken met een gezonde,lees liberale, kijk op maatschappij en samenleving.Hierin passen de bovengenoemde begrippen *integratie en *diversiteit niet meer om dat ze te sterk verwijzen naar solidariteit met het etnisch gekleurde multiculturele deel van onze bevolking.Het “Caribisch Zomercarnaval”is hier uiteraard van uitgesloten omdat het nog enige mate van erot-rop-isch vertier biedt voor het meer calvinistische deel van onze bevolking en wordt dus “getolereerd”.
  Nadere richtlijnen zullen nog volgen alhoewel het niet duidelijk is of de begrippen *integratie en * diversiteit
  alleen in Nederland of ook daarbuiten,op wereldschaal, dienen worden te vervangen en of er in de nabije toekomst nog meer “connotatieve” woorden door de TAALPOLITIE moeten worden gezuiverd of ontdaan van hun oorspronkelijke,unieke betekenis.
  Een verontruste burger…..

Reacties zijn gesloten.