Filmpje

I.v.m. Prinsjesdag een korte en vroege B&W, van 08.30 tot 10.15. Onder een zonnetje loop ik naar de Kloosterkerk voor de Prinsjesdaglunch. Onderweg krijg ik de eerste Haagse Telegraaf aangeboden. Als gastheer heet ik 300 gasten van de gemeente welkom. Op dit soort bijeenkomsten tref je tal van ondernemers en relaties dus behalve dat het gezellig is, is het meteen erg nuttig. Voor de kerk is een podiumpje gebouwd zodat we goed zicht hebben op de Gouden koets.

Ondertussen praat je met ondernemers, ontwikkelaars, raadsleden, bedrijven en organisaties zoals het Verbond van Verzekeraars. In mijn speech besteed ik aandacht aan meer ruimte, meer mogelijkheden en meer kansen. Aan de hand van enkele voorbeelden schets ik hoe moeilijk wij het ons zelf maken met de regelgeving. Op enkele onderdelen kondig ik aan actie te ondernemen; het kan gemakkelijker en moet beter.

Vorige week hoorde ik wederom een mooi of eigenlijk een schrijnend voorbeeld van regelgeving. Er is namelijk een groot verschil tussen vaste, mini-, mega- en mobiele zonneschermen. Ik ga niet proberen uit te leggen welk; maar dat het onderscheid relevant is, ben ik al achter. Een gemeente moet niet kijken wat er niet mag, maar kijken naar wat er wel kan. Ik ken nu teveel voorbeelden waarin regels niets regelen maar juist belemmeren. De komende weken ga ik hier eens werk van maken op verschillende manieren.


Vaste, mini-, mega- en mobiele zonneschermen

Tussendoor gesprekjes met Henk en Sander. ’s Middags bezoek ik de afsluitende bijeenkomst van een mentorenproject. In oktober was de start en het is de afgelopen maanden succesvol gebleken zodat het idee nu door de gemeente wordt overgenomen. Een project dus waarop de trainees trots mogen zijn.

Trouwens, ze hebben zelf een filmpje gemaakt over hun eigen project. Bijzonder goed en komisch gemaakt; en is te aanschouwen op het gemeentelijk intranet.

Binnen het stadhuis wordt driftig campagne gevoerd door de kandidaten voor de titel van de Jonge Ambtenaar van het jaar. In een flitsend filmpje prijzen de kandidaten zelf zich aan, ook deze is te aanschouwen op het gemeentelijk intranet.

Vanavond in het Atrium is het Prinsjesdagbuffet alwaar de gemeente (politieke) relaties ontvangt. De nieuwe dirigent van het Residentieorkest, Jxc3xa4rvi, komt nog ff langs en aansluitend op het buffet treedt zijn orkest op in het naastgelegen theater. Ik zit aan tafel met o.a Marjo van Dijken en Marjolein De Jong en heb me dus uitstekend vermaakt.
Ik kan mij deze avond een jaar geleden, nog goed herinneren. Tijdens het concert vergaderde de PvdA over het aftreden van Arend. Vanavond vergaderen ze wederom. Maar nu spelen ze een gemeenteraad na. Met o.a. Taetske, wethouder-voor-een-dag Rabin en bestuursadviseur-voor-een-dag Carien.

4 gedachten over “Filmpje

  1. Pieter

    Band komt uit Noordwijk dus Beatstad kan het niet worden. Schollenpop is net geweest. Volgens de site treden ze pas in januari weer op 😕 .

Reacties zijn gesloten.