Strepsils

Voor mijn gevoel was het nog donker toen ik om 08.00 uur al voor de camera zat. Met de collega’s GSB overleg ik via de videofoon (schokkerig beeld en geluid met 1,5 secondevertraging zodat men gemakkelijk door elkaar heen praat) over de toekomst van het Grote Steden Beleid. We noemen dat: de klokken gelijk zetten. Da’s mooi en nuttig maar moet dat als de klok op 8 uur staat. Oef. Niettemin, we komen stappen verder. Deze week wordt er verder geschreven aan een notitie zodat zaterdagochtend er een goede discussie over kan worden gevoerd.
Na overleg met mijn staf ga ik naar de Paul Krugerlaan voor de start van het gevelplan. De bedoeling is de gevel van deze prachtige winkelstraat in glorie te herstellen. Zou een impuls zijn voor het gebied. Van de voorzitter van de winkeliersvereniging hoor ik goede berichten. Was de vereniging in april eigenlijk opgeheven; nu is meer dan 50% weer lid en is er weer een actief bestuur! De spiraal gaat weer naar boven. Ik ben trots op deze actieve Hagenaars die zich zo inzetten voor de buurt en hun winkelstraat. Hulde.
De Paul Krugerlaan is dxc3xa9 winkelstraat waar je oosterse sferen, alle culturen, de verscheidenheid van Den Haag kan proeven, zien en meemaken. Een Orixc3xabntal Town dat een visitekaartje van ons moet zijn.
Enkele stafoverleggen en een wethouderslunch later waar een VVD-bestuurder van een andere gemeente aanschuift; bespreken Bruno en ik enkele kwesties rondom het NCC (World Forum tegenwoordig geheten) en de congresfunctie. Deze week gaan we op werkbezoek bij het NCC.
Onder het stadhuis zit o.a. Basso. De ondernemer heeft een klachtbrief geschreven over tal van onderwerpen. En aangezien ik ook wethouder stadhuis ben, ga ik ff polshoogte nemen. Hij licht zijn problemen helder toe.
Aan het einde van de middag is het overleg met de verenigingen van alle Haagse bedrijventerreinen. Een rondje langs de (bedrijfs)velden al het ware.
Vanavond ga ik nog even kijken bij het Politiek Cafe in de Haagsche Kluis waar Sander en Henk de degens gaan kruisen over Den Haag in de komende vier jaar. Ben benieuwd of Jan er zal zijn en of hij in het rokerige cafe nog een vraag zal stellen over erfpacht.