Gala

Weer terug bij mijn oude werkgever. De kleine onderhandelingsdelegatie voor de landelijke gemeente-CAO komt bijeen. De sfeer is gezellig. Aansluitend overleggen we met het gehele college voor arbeidzaken. Tuurlijk blikken we terug op de net afgesloten CAO en kijken meteen vooruit naar de CAO die komende maanden moet worden uitonderhandeld. De ambtenaren van het CvA worden terecht met complimenten overladen, ze werken heel hard. In de gangen vraag ik aan Wim K waarom medio oktober zo’n punt wordt gemaakt terwijl we het toch niet gaan binnenhalen. Zijn antwoord stelt me nog niet helemaal gerust. Ten aanzien van de OZB zit het macro wel in evenwicht (ieder geval in 2006) en de voordeelgemeenten gaan zich anders positioneren dan de nadeelgemeenten, zo merkte ik gisteren en vandaag weer.
Vandaag twee stafoverleggen en ik bedank verder een bijzonder bestuur. Als je denkt dat het stadhuis van de gemeente is, dan vergis je je! Een stichting is eigenaar en wij huren het. Deze constructie moest tien jaar bestaan i.v.m. een BTW-voordeel (vele miljoenen). En nu kan de stichting worden opgeheven. De drie individuen worden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren en ze hebben geholpen de kosten van de bouw van het stadhuis niet verder te laten oplopen. Dus de viering van 10 jaar stadhuis kent tal van aspecten.
Vanmiddag is de persconferentie rondom het grote congres Holland Innovation dat op 4 november gaat plaatsvinden in Den Haag. Het meest innovatieve idee dat vorig jaar won, wordt nu op de markt gebracht en ter plekke gedemonstreerd. Het is een waarschuwingssysteem voor vrachtwagenchauffeurs dat in hun dode hoek zich een fietser bevindt.
Ik ga ook nog naar het Telecom-congres dat in Den Haag plaatsvindt. We zijn er al een tijdje mee bezig maar het is gelukt! Ik ben trots dat ik dadelijk mag melden dat ZTE, het grootste telecombedrijf van China, zich gaat vestigen in Nederland en wel in Den Haag! . Het FD had het nieuws vanochtend al.
Na het congres spoed ik mij naar huis om mij om te kleden. Op Noordeinde wordt een galadiner gegeven door HM ter ere van de internationale organisaties. Morgen meer verhalen.