Luchtkwaliteit

En weer is een lijsttrekker bekend geworden, nu bij de PPS en ze heet Arina. En ze hebben een bekende lijstduwer, de andere Jol. Nadat ik vanochtend portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken bij Haaglanden heb gehad, doe ik een rondje weblogs. Deze twee dagen is de politieke spanning in het stadhuis hoger i.v.m. de begrotingsbehandeling.
In de weblogs staat (verstopt) vaak relevante informatie, ook bij die van Michel, die een politicus van pas kan komen. Vroeger werden nieuwtjes uitgewisseld bij de koffie-automaat en bij het rookhok. Nu gebeurt dat steeds meer via weblogs. Die ontwikkeling staat volgens mij los van het feit dat de rookhokken zijn verdwenen; al wil D66 ze weer terug, zo las ik. Weblogs zijn schoner voor de lucht.

Ook kandidaat-raadsleden hebben websites. Dit medium wordt gebruikt in de strijd voor een mooie plek op de lijst van de VVD. Kijk bijvoorbeeld op:
Boudewijn Revis (de nummer 23 op de conceptlijst)
Ibo Gxc3xbclsen (de nummer 6 op de conceptlijst)
Bart de Liefde (de nummer 18 op de conceptlijst en Thorbecke-Academie)
Roderick Potjer (de nummer 19 op de conceptlijst en Grxc3xb8n)

De gemeenteraadsvergadering begint om 14.00 uur. Eerst zijn de twaalf fracties aan het woord en na het diner heeft het college haar eerste termijn. Morgenochtend gaan we verder met twee keer tweede termijn (eventueel twee keer derde termijn) en dan de stemmingen over de vele moties en amendementen.

Vervolg… De lijst Becker was er niet dus in de eerste termijn waren 11 fracties aan het woord. In de dinerschorsing heeft het college zich voorbereid op de beantwoording (onder genot van een heerlijke maaltijd). Daarna hebben we in de raad de vragen beantwoord en zijn we ingegaan op de amendementen (ongeveer 15 tgv €3 miljoen ongeveer). Er was een amendement op mijn porteufeuille; €200.000 voor een expatservice-centrum. Dat is zeker positief ontvangen. Morgenochtend worden alle overige moties ingediend (Labuche heeft nu al 14 moties van wantrouwen ingediend; spannend) en gaat de discussie verder. Morgenmiddag de stemmingen.

13 gedachten over “Luchtkwaliteit

 1. Diederik

  Goed idee zo’n (Thorbecke) D66 weblog! Mohr voor …
  Nou, eerst vanavond maar eens afwachten!

 2. Pieter

  Knappe koppen die vvd-ers. zijn meertalig. pas op 16 november wordt de strijd over de lijst gestreden en tegen die tijd zal het vast en zeker helemaal in het nederlands zijn.
  er zijn wijkcentra waar je kan leren hoe arabisch te computeren…. wellicht vertalen ze ook latijn 😉

 3. Pieter

  ja ja goede opleiding, zeker als ik gerard van westerloo mag geloven.
  ik heb vanavond weer een hoop geleerd over sommige partijen…
  diederike, jij rookt toch niet?

 4. David

  Wat is die Becker toch een rare knakker. Ik zag hem wel zitten in de raadszaal, maar hij zegt dus gewoon he-le-maal niets?

 5. Diederik

  Pieter, alle Hagenaars zijn mij even lief. Ook zij die roken en ook voor hen ‘knokt’ D66. Wij wel! 😀

  Het was een mooie avond … en wat hebben wij toch een ge-wel-dige partij voorzitter!

 6. de anti roker

  dat is dan mooi, een stem voor d66 is dus een stem voor de roker, goed dat we dat weten… bah, vieze rokers!

 7. Pieter

  Hij heeft niets gezegd maar hij heeft wel meegestemd (daarin was hij vandaag en gisteren overigens niet de enige).

 8. Pieter

  En sommigen knokken voor zichzelf.
  De voorzitter is goed, jammer van haar partijkeuze.

 9. Pieter

  Ja klopt, D66 heeft zich sterk gemaakt voor de rokers. Ik heb een toezegging gedaan aan de PvdA ;).
  En daarom hebben ze de motie aangehouden.

 10. David Rietveld

  Heel goed van D66. Volgens mij is het zo dat werkgevers verplicht zijn om ervoor te zorgen dat werknemers kunnen werken zonder hinder of overlast te ondervinden van tabaksrook. Dat betekent niet dat roken op een werkplek absoluut verboden is. Ik begrijp dus niet waarom de rookplek vlakbij bijvoorbeeld de raadszaal is opgedoekt.

 11. Pieter

  Klopt, zie bijv. art 10 eerste lid en art 11 eerste lid Tabakswet.
  Voor roken op de werkplek heb je de instemming van de OR nodig (art. 27 WOR).

 12. Jozef Labuche

  Geachte Heer Van Woensel,

  Ik wist niet dat u die dag dubbel telde. Had u te diep in het glas gekeken tijdens de heerlijke maaltijd of zo.

  Het waren geen veertien moties van wantrouwen.
  Het waren er zeven de helft. Wel voor meer dan tientallen redenen dat is war anders.

  Er werden door de fractie Groep Labuche wel 37 moties ingediend. Met allerlei goede voorstellen voor de stad. Deze werden op 1 na niet nagevolgd. Maar voor die ene die wel opgevolgd werd deze voro hulp an Pakistan zijn heel veel mensen het gemeentebestuur dankbaar.

  Met dit resultaat heb ik alle gemeentes aangeschreven en werd mijn voorstel ook daar aan de gemeenteraad en het college voorgelegd. Met wisselend succes.

  Dus eigenlijk heb ik naar aanleiding van de begrotingsbehandeling een record gevestigd met niet alleen in de Haagse gemeenteraad 1/3 van het werk te leveren op 3 minuten tijd die ik daar voor kreeg van de zittende macht, maar ik diende ook over de 400 voorstellen voor over heel het land.

  De negatie van deze moties van wantrouwen zou tot nadenken moeten stemmen want het duidt goed aan dat het bestuur in Den Haag niet democratisch is maar oligarchisch.

  zie http://labuche.web-log.nl rutbriek: debatteer mee.

  Wellicht niet toevallig dat mijn weblog niet vermeldt staat in uw lijst op uw website.

  Doch het is nu bijna over voor mij – zodoende hoeft het niet meer. Ook heel curieus dat residentienet deze nooit vermeldt heeft na verschillende berichten vn mij.

Reacties zijn gesloten.