Eend

De oud-SG van OPCW, Ian Kenyon, komt langs. Zijn dochter heeft voor een jaarkalender van Paagman ooit (1997) 12 schilderijen gemaakt van Haagse gebouwen en plekken. Waaronder eentje van het stadhuis en dat exemplaar komt ie nu aanbieden. Het krijgt een plekje op de gang.

In de bibliotheek van het stadhuis is trouwens de nieuwe vestiging van Paagman bijna af. Ziet er mooi uit en de kleurrijke stoelen voor het raam zijn nu al populair.
Tijdens de lunch reizen Else en ik af naar Scheveningen voor een fotosessie i.v.m. een ondertekening van iets; de prachtige eend van Henk F. doet mee (meer mag ik niet schrijven van Willemijn). Verder deze dag nog acht stafoverleggen en spreek ik een partijgenoot over Den Haag als internationale stad.
Aan het einde van de middag ga ik naar de Hobbemastraat. Zij hebben een actieve vereniging die al wordt ondersteund vanuit de gemeente; dadelijk krijg ik een plan van aanpak overhandigd. Ik ga toezeggen binnenkort met een inhoudelijke en financixc3xable reactie te komen. Deze mooie winkelstraat wordt in de donkere wintermaanden feestelijk verlicht en deze mag ik helpen ontsteken. Als wethouder Economie heb je af en toe de eer aan dit soort leuke activiteiten een bijdrage te leveren, en ik doe dat met liefde en plezier. Over een paar weken organiseren ze een aantrekkelijke Kerstmarkt!

’s Avonds heb ik een bijeenkomst in het kader van de VVD-campagne. Dus ik kan niet bij de openbare bijeenkomst zijn alwaar de PvdA haar lijst samenstelt. De nummers 13, 15 en 17 (Hedwig, Willem en Marieke) zijn de moeite waard om in de gaten te houden. Ik verwacht dat zij hoger op de lijst gaan komen. Ik hoop dat de nieuwe talenten zoals Taetske zo hoog op de lijst blijven staan. Morgen weten wij meer.
De meeste partijen hebben al hun programma en lijst vaststaan. Het CDA volgt nog volgende week, en bij D66 is over enkele dagen meer duidelijkheid. Oh ja, voor die D66-leden die hun stembiljet nog niet hebben ingevuld en opgestuurd; tip van de dag: let op het talent Jelma Hoekstra.