AVV

Na het sectoroverleg mag ik met de lokale vakbonden spreken in het Georganiseerd Overleg. Wederom is het belangrijkste punt: het ziektekostenstelsel. De veranderingen in de sociaal-economische wetgeving per 1 januari zijn veelomvattend. WAO/WIA, FPU, FLO, levensloopregeling, ouderschapsverlof, ziektekostenstelsel etc etc. Nu de praktische consequenties inzichtelijk worden en de voorlichtingsfolders toenemen, neemt het besef voor en het belang van persoonlijke en financixc3xable planning toe.
Een frappant fenomeen is dat sommige jonge socialisten nu beseffen hoe onderlinge solidariteit een positief effect kan hebben; let wel een positief effect voor anderen. Maar gelukkig dankzij de markt en het concurrentiebeginsel is er voor hen een alternatief, het AVV.

Na een bestuursvergadering van de Zuid-Hollandse gemeenten, heb ik een overleg met onze burgervader over tal van internationale zaken. Rick en Matthijs komen langs om over de Haagse winkelstraten en de detailhandelmonitor te spreken. Aansluitend heb ik een dinervergadering met de jury van de Zilveren Ooievaar. Tot 13 januari kan men zich inschrijven voor deze prijs voor de beste Haagse ondernemer.

En misschien ga ik vanavond even naar de bijeenkomst in Cocoon met Mark Rutte en Haagse jongeren en studenten, over werken, uitgaan en studeren in Den Haag. Op het internet lees ik dat in Tweede Kamer een pleidooi is gehouden voor xc3xa9xc3xa9n loket voor advies over en de afhandeling van allerlei formaliteiten zodat Nederland een meer aantrekkelijke, internationale vestigingsplaats voor internationale bedrijven en instellingen wordt. Zo’n een loket zou daar zeker een prachtige bijdrage aan kunnen leveren.