Een boompje planten

Net als gisteren ben ik op bezoek in Loosduinen. Nu om te spreken met de Stuurgroep Revitalisering Winkelcentrum Loosduinen, om een toelichting te geven op de plannen van de gemeente om 1,5 miljoen in 2006 te besteden aan het opknappen van het winkelcentrum, en om een rondje te lopen op het centrum en enkele winkeliers te spreken. Daarnaast, als een symbolische start van de opknapbeurt die in 2006 wordt uitgevoerd, worden 3 bomen gepland.
In een groene woonstad aan zee past dat natuurlijk fantastisch. In deze feestmaand misstaan de bomen met de rode bessen zeker niet. Samen met Dries Boersma, de voorzitter van de commissie Loosduinen planten wij de bomen. Aan de reacties van de voorbijgangers merken we meteen dat de boompjes op veel instemming kunnen rekenen van het winkelende publiek. Den Haag houdt van bomen. Loosduinen heeft erop moeten wachten maar ik ben blij dat we nu geld gaan uitgeven aan het opknappen ervan. En nu deze opgaande spiraal van energie en werkzaamheden vasthouden!


En scheppen maar


De drie bomen maken een laan naar het winkelcentrum toe


Zo is de kleur rood wel mooi

Na het bezoek aan Loosduinen spreek ik samen met Bruno een grote financixc3xable dienstverlener over huisvesting, overleg ik met een ondernemer over een tot de verbeelding sprekend plan voor allochtone ondernemers, komt de Avenue Culinaire praten over hun laatste plannen, en legt Peter N. nieuwe nieuwbouwplannen aan mij voor. Waarschijnlijk ga ik de Dennennaaldenparty van DSO niet halen. Jammer want vorig jaar was het een mooi feest op de dansvloer. Ik ga spreken en eten met Mark en Nicole i.v.m. hun bruiloft want ik mag voor het eerst in mijn leven een huwelijk gaan voltrekken, en wel dat van hen !

6 gedachten over “Een boompje planten

 1. Jan

  Een geheel vrijblijvend campagneadvies. Als je de komende maanden een boom plant moet je niet te ijverig scheppen. Het ziet er wel dynamisch uit, maar mensen zien niet dat jij het bent. 🙂
  Wie plant er trouwens een boom in de winter?

 2. Gerry Butter

  Pieter, twee vragen. Wat voor type boom is het, die je hebt geplant en wie was die grote dienstverlener, die jij en Bruno hebben gesproken over huisvesting? Ik hoor graag van je.
  Met vriendelijke grot,

 3. WIL VONK

  Je schoenen glimmen,keurig gepoetst, dat wel 😉
  Bomen plant je het best in deze tijd. Door de kou en minder licht staat de sapstroom haast stil. De boom is in rust. Weer niet opgelet bij biologie? 😕

 4. Pieter

  Wij zullen doorgaan, Wil !

  Jan, ik was iets te dynamisch met scheppen of mijn cameramobieltje te langzaam zodat het inderdaad enigzins onherkenbaar is. Maar ik hoop dat de Loosduinse Courant-foto beter is!

  Gerry, ik zal je mailen. Maar ik weet niet hoe de boom heet. Ik heb blijkbaar ook niet goed opgelet bij biologie ;).

  Wil en Jan; Wil heeft gelijk. Van november tot april is de beste tijd om te planten. Wat je bij stadsbeheer al niet opsteekt als wethouder (en je leert schoenenpoetsen).

Reacties zijn gesloten.