Gewonnen

Dit weekend heb ik folders rondgebracht. Zelfs bij de moeder van Brigit, duidelijk te herkennen aan de persoonlijke poster op het raam van lijst 3, nummer 6. Ze vond het een mooie folder .
Tot 14.30 uur zit de dag vol met stafoverleggen, de rest van de dag en avond is trouwens ook gevuld. Het is een drukke week. Zo komt de directeur van een hotel langs voor een overleg; en een grote financixc3xable instelling/vastgoedbelegger spreekt met Bruno en mij over winkels in de binnenstad. ’s Avonds woon ik de fractievergadering bij.

De 3 VVD-spotjes zijn erg leuk, vermakelijk en slim. Ik heb ze bekeken en genoten. Het zal ongetwijfeld de sociaal-democraten gefroisseerd hebben. Het spotje van de SP is trouwens briljant en humoristisch.
Henk Kool is back on the digital highway! Welcome back. Ik neem trouwens aan dat hij en Marnix over 15 dagen weer stoppen met hun weblogs; dan hoeft het namelijk niet meer. Niettemin, ik lees hun reacties op het plan van de VVD voor meer betaalbare koopwoningen en onze VVD-folder.
Opvallend en bevestigend is dat Marnix in zijn hele reactie almaar schrijft over huurwoningen, huurbeleid en de huursector. Beter lezen, jongens. Het is trouwens wel veelzeggend xc3xa8n symbolisch dat de sociaal-democraten bij de tekst ‘betaalbare ….woning’ niets anders kunnen lezen dan huurwoning (en blijkbaar over 4 letters heen lezen). Koopwoningen passen blijkbaar niet in het denkraam van de PvdA . De VVD wil meer betaalbare koopwoningen!

Ik had met Ton Lutter een weddenschap om een fles bubbels afgesloten, over ZTE (grootste telecombedrijf van China dat naar Den Haag komt). Laat ik vorige week in de AD/HC lezen dat ZTE op de 20e verdieping in Prinsenhof hun kantoor gaat betrekken. Ton, svp mijn favoriete merk!

9 gedachten over “Gewonnen

 1. Robert van Lente

  Volgens mij heb ik maart vorig jaar mijn laatste schriftelijke vragen met Ton Lutter gesteld over Chinese bedrijven in Den Haag. Wist niet dat daar een weddenschap uit was voortgekomen. Had er graag aan meegedaan. Als ik had gewonnen, had ik mijn fles bubbels kunnen ontkurken op de avond van 7 maart als de uitslag van de Haagse verkiezingen bekend is.

 2. amarins

  ik kan je vertellen dat de pvda landelijk wel degelijk bezig is met betaalbare koopwoningen (en daarin nog wel samen optrekkend met de vvd…). Aan de ene kant best mooi dat het in verkiezingstijd zo polariseert. Aan de andere kant benadrukt het wel heel scherp verschillen die misschien niet eens bestaan of eigenlijk niet zo groot zijn.

 3. Pieter

  Ja dat klopt Robert. Was volgens mij nav een Chinees bedrijf dat in Amsterdam landde. De weddenschap was meer nav de komst van ZTE. Ik zou van Ton een fles krijgen als ZTE ook daadwerkelijk zou landen hier in de stad en een kantoor zou begonnen (eerst zien dan geloven…). Onder het motto de aankondiging is mooi maar het nog wel echt gebeuren. Ik geloofde er wel in en daarom de weddenschap. Nu ze op de 20e verdieping gaan intrekken, mag Ton naar de Gall&Gall 😛 .

 4. Pieter

  Amarins, het is inderdaad niet hetzelfde…. Landelijk mogen we dan wel misschien samen optrekken. Lokaal wil de PvdA liever de overvoorraad aan sociale huuwoningen verder verhogen en de VVD niet. Wij zetten daarentegen liever in op meer betaalbare kooopwoningen. De verschillen zijn er wel degelijk en ook groot.
  Pak het verkiezingsprogramma van de PvdA er maar bij en zoek met de zoekfunctie in het document naar het woord “koopwoning”.
  Je krijgt dan de melding ‘het gezochte item is niet gevonden’.
  Veelzeggend.

 5. amarins

  hmm, misschien dus niet helemaal toevallig dat mijn nieuwe huis een koopwoning is in Nootdorp 8) (maar ook daar niet voor een startersprijs…).

 6. Pieter

  Hoi Amarins, inderdaad niet geheel toevallig. Wij willen juist dat mensen zoals jij voortaan hun gewenste huis kunnen vinden binnen de gemeentegrenzen zodat jij niet je heil (en je huis) in een buurgemeente hoeft te zoeken. De VVD heeft jou liever in de buurt!

 7. Ton Lutter

  Inderdaad eerst zien dan geloven. Maar je favoriete merk staat al klaar. Ik hoop dat je de weddenschap wint, want het gaat tenslotte om de werkgelegenheid van Den Haag

 8. Pieter

  Groot gelijk, Ton. Het gaat om het groter geheel nl de haagse economie en niet alleen om de fles. Er is meer dat ons bindt dan alleen de werkgelegenheid als ik Henk Kool in de pers mag geloven… 😉

Reacties zijn gesloten.