Kafka

De afgelopen tijd is een Kafka-brigade, ook wel geheten GOV-brigade, bezig geweest. Ik heb daarover al eerder (op 3 en 9 februari) geschreven. Ze zijn klaar en hebben conclusies plus aanbevelingen geformuleerd. Binnenkort presenteren zij dit ook aan het GMT (gemeentelijk managementteam). Het belangrijkste wat ik eraan heb overgehouden (anders dan korte-termijn-oplossingen als enkele regels, categoriexc3xabn en formulieren schrappen) is de noodzaak tot een echt andere manier van werken binnen de gemeente. Processen omgooien, cultuur en mentaliteit draaien. Meteen de meest moeilijke oplossing maar wel het meest noodzakelijke.
’s Middags heb ik een bestuurlijk overleg tussen enkele P4-gedeputeerden en enkele G4-wethouders over de structuurfondsen. Wat zal ik daarvan zeggen? Ach, het was noodzakelijk en niet onvermakelijk. En de directeur van de WFIA komt kort langs. De rest van de dag staat in het teken van de collegeonderhandelingen. Veel gelezen; erg veel gelezen. Een aantal fractieleden spreekt werkgroepjes voor. Tussendoor worstel ik me door een stapel van 20 centimeter van (ambtelijke) dossiers, achtergrondinfo en de (in)formateursmap. Oef, mijn hoofd zit nu vol met informatie en ik heb een dozijn vellen met info per onderwerp.

De ALV van de VVD Den Haag liep gisterenavond goed; ik ben benieuwd wat de ALV van GroenLinks vanavond doet. In de Martinistad komt wellicht ook een college van PvdA-GroenLinks-VVD nu de combi van PvdA-SP-GroenLinks gaat stranden. Vanavond is er een informele drinkafspraak in het kader van de onderhandelingen.

8 gedachten over “Kafka

 1. je broertje

  informele drinkafspraak… volgens mij slechts een excuus om met de Karaoke-taxi naar huis te mogen

 2. David Rietveld

  De avond bij GroenLinks verliep uiterst gemoedelijk. Overwegend gevoel was met spanning een eventueel resultaat af te wachten. De welbekende ‘grondhouding’ beoordeelde ik als positief.

 3. Pieter

  Plezierig om te lezen, David. Bij ons verliep het ook goed. Men was positief en constructief bij de VVD.

 4. Arnoud

  @ Pieter: goed nieuws uit Groningen. Er komt waarschijnlijk wel een links college. 😀

  En nee: dit is geen 1 april-grap. 😉

 5. Pieter

  Heb het net gelezen op het GIC en op het DvhN. Hou nog ff de quote van Remco aan: “eerst zien dan geloven” en het commentaar op het GIC dat uiteindelijk toch een coalitie van pvda-grl-vvd(-cda) kan gaan komen.

Reacties zijn gesloten.