Dahab

Gisterenavond heb ik het nieuws gezien over de aanslagen in Dahab. Vorig jaar ben ik daar nog geweest. Ik zag op TV het bruggetje, de boulevard en de duikspot. Verschrikkelijk leed.

In de poll (zie linkerkant) is Rita best populair met bijna de helft van de tot nu toe uitgebrachte stemmen. Ik stuur een mail aan Hans-Paul met een concrete vraag over milieu en krijg per omgaande een concreet antwoord terug, en ik ontvang een leuke mail van dhr. Wijsman die een straatnaam suggereert. Goede suggestie die ik laat beoordelen. Hans komt langs om over duurzaamheid en milieu te spreken, en de coxc3xb6rdinator van het stadsdeel Laak – Hassan el Houari – brengt een bezoek. We spreken af dat ik als kersverse stadsdeelwethouder snel op werkbezoek, op de fiets, door heel Laak ga. In het collegeakkoord is veel nadruk gelegd op een andere manier van werken in de stadsdelen met meer budgetten, meer bevoegdheden, meer gedeconcentreerd werken; er gaat nog veel veranderen binnen de gemeente op dat gebied. En da’s maar goed ook.

Later op de middag heb ik een interview met Dave van The Hague Times over het milieubeleid en over de Turby. Want behalve een windmolen – van Robert van Lente gekregen – op mijn bureau, staat er ook eentje op het dak van het stadhuis.


Molen op de kamer


Molen op het stadhuis