DeZES

Na het overleg met mijn staf komt de projectleider van RandstadRail langs voor een overdrachtsgesprek. Gigantisch project is dat toch; indrukwekkend qua complexiteit, omvang en vervoersbelang. Ik werk de achterstallige post weg, ga lunchen met Henk en Lilianne, klets ff bij met Anne en dan komt de directie Financixc3xabn, waaronder ene Simon , langs voor de financixc3xable vertaling van het collegeakkoord in verband met de begrotingsretraite in juni.

’s Middags is de gemeenteraadsvergadering vanaf 15.30 uur. Behalve vele benoemingen, stemmingen etc staat deze vergadering voor het overgrote deel in het teken van het collegeakkoord. Een soort algemene beschouwingen dus. Er zijn veel nieuwe fractievoorzitters. Van de twaalf bekleden er acht deze functie voor het eerst in deze raad.
De raadsfracties hebben volgens RTV West gemiddeld een “6” gegeven voor het akkoord. Houdt niet over, al denk ik dat de coalitiepartijen een hoger cijfer dan de zes hebben gegeven en de oppositiepartijen een lager cijfer dan de zes. Ik ben benieuwd wat hun beschouwingen over het akkoord zijn.

Advertenties