Dom

Misschien kan je ’t herinneren dat op 4 februari mijn fiets bij het stadhuis weg was en dat ik dus aangifte van fietsendiefstal heb gedaan.
Afgelopen vrijdagavond kwam ik aan op het Centraal Station en ik wilde mijn fiets uit het fietsenrek halen. Zie ik, een meter links van mijn nieuwe fiets, tot mijn verrassing een andere fiets staan die mij wel erg bekend voorkwam. Dit stalen ros leek wel heel veel op mijn oude fiets. Zelfs beide fietssloten kwamen mij bekend voor. Dat was mijn oude fiets en waarschijnlijk ook met mijn oude sloten!
Maar hoe kan mijn oude fiets met dezelfde sloten op slot staan als ie was gejat? Ik ga snel naar huis om de oude fietssleutels die ik had bewaard, op te halen. En ik begin iets te vermoeden. Terug op het Centraal Station passen mijn oude sleutels perfect en ik kan zo mijn oude fiets meenemen. Dom! Op vrijdagavond 3 februari heb ik naar alle waarschijnlijkheid mijn fiets achtergelaten bij het Centraal Station. En dus niet bij het stadhuis. Dus mijn fiets stond al bijna 4 maanden te wachten tot ik ‘m weer zou komen ophalen .
Ik had toentertijd aangifte via het internet gedaan. Navraag leert dat ik deze aangifte weer kan intrekken door op het politiebureau langs te komen. Zal ik deze week maar eens bezoekje brengen aan de hermandad.
Voor de rest een rustig weekend. Tweemaal een IBS-aanvraag gehad ook al had ik geen dienst. En zaterdagavond zijn we naar The Hague Jazz geweest in het Congresgebouw. Leuke optredens gezien van onder andere Monique Klemann en band. Er hing een heel relaxed sfeertje. Niet te druk, wel gezellig. Kan tot een mooi jaarlijks jazzfestival uitgroeien. En ik ben Bert van Alphen nog tegen gekomen.

De maandag ben ik begonnen met overleg met mijn staf, Marleen Claassen komt langs om te praten over de opvolging van Carien, een stafoverleg verkeer, een wethouderslunch met Sander en Anne, een stafoverleg milieu en parkeren, een stafoverleg projecten binnenstad/binckhorst, en de onderzoekscommissie komt langs. En dan is het al snel aan het einde van de middag. Vanavond geen fractievergadering want ik moet ’s avonds naar De Bilt voor een bestuurlijk overleg over de invoering van de OV-chipkaart.
Ik krijg een leuke suggestie van Hilde Pel om het papierverbruik binnen de gemeente te verminderen. Ze heeft uitgezocht dat maar liefst 6367 interne telefoongidsen worden verspreid terwijl deze telefoongids tevens op intranet beschikbaar is. Er kan een hoop papier worden bespaard als deze gids niet meer gedrukt of enkel wordt gedrukt voor die afdelingen zonder intranet. De ecologische voetafdruk van Den Haag kan hiermee kleiner worden gemaakt. Slim. Waardevolle suggestie die ik meteen heb doorgestuurd aan collega Frits (Facilitaire Dienst) en met hem ga bespreken.

Advertenties

8 gedachten over “Dom

 1. JPw

  Als printerinstelling standaard “dubbelzijdig” printen scheelt ook een hoop

 2. De Zware Jongens

  Enige excusus onze kant op lijkt ons wel op z’n plaats…

  713-317 en broers

 3. Robert

  Vroeger gebeurden dit soort dingen alleen op de Grote Markt na een avond heel lang stappen… šŸ˜€

  Toch een geruststellend idee dat je een fiets bijna 4 maanden bij het station kunt laten staan zonder dat hij gejat wordt. Dat had ik niet gedacht… šŸ˜›

 4. Pieter

  Ik ontken dat dat vroeger ook zou zijn gebeurd. Daar zijn geen bewijzen van! Totaal uit zijn verband gerukt!
  I did not have a relationship with that bike.
  I have no recollection of that fact whatsoever.

  p.s. Den Haag is best veilig!

 5. Pieter

  Ja mooi he. Wilma lag helemaal plat van het lachen. Velen anderen ook.
  Dus het was herkenbaar, PP mmm?!

Reacties zijn gesloten.