Ondertussen op straat

Allereerst is er een commissievergadering SRO over een vijftal raadsvoorstellen inzake nadeelcompensatie in verband met de aanleg van het souterrain en de bespreking van alle rapporten over de brandveiligheid van het souterrain. De behandeling van deze zes agendapunten gaat snel. Ik heb dus wat tijd over om naar het politiebureau te gaan om mijn aangifte van mijn vermeende fietsendiefstal te herroepen. Na een kort bezoek aan bureau Jan Hendrikstraat, ga ik meteen ff kijken in een erg apart gedeelte van de binnenstad, namelijk Laan.

Ik loop verder naar de hoek Prinsegracht-Jan Hendrikstraat waarover Ibo Gxc3xbclsen schriftelijke vragen heeft gesteld en ik aanschouw ook hier ter plekke de situatie. Over deze verkeerssituatie heb ik een filmpje (70 seconden) gemaakt en ik heb tevens tegelijk een welkomstfilmpje (14 seconden) opgenomen voor YouTube. Terug op het stadhuis bel ik naar stadsbeheer.
’s Middags komen bestuurskundestudenten Ivo en Maurice langs voor een interview in het kader van hun bachelorthesis waaraan ik graag meewerk. Twee verkeersdeskundigen (Cor en Hans) brengen een kort en gezellig bezoek om te praten over de 2e fase RandstadRail.

Onlangs kreeg ik een verzoek van bewoners op de Suezkade e.o. voor een afspraak over de verkeersoverlast in hun straat/straten. I.p.v. een afspraak op het stadhuis, ga ik bij hen op bezoek en neem ter plaatse samen met hen een kijkje. Dat dit werkbezoek samenvalt met de Straatspeeldag is leuk meegenomen. Ik ken het wijkje als oud-bewoner behoorlijk goed. Ik krijg van hen een boekje met voorstellen en een mooie verzamelingen kindertekeningen aangeboden.

En ik mag een eigengemaakt verkeersbord onthullen. Op dit moment vindt er een verkeersonderzoek plaats naar het probleem en de mogelijke maatregelen. Dit wordt besproken met de bewoners.

Ik ga door naar OM Den Haag, een actieve organisatie op het gebied van duurzaamheid waarmee ik als nieuwe wethouder Milieu graag nader kennismaak en nieuwe ideexc3xabn opdoe. Ik ga vanavond niet naar Amsterdam voor de uitslag. Ik volg het wel op TV. Ziet er niet goed uit; met zo’n hoge opkomst ben ik bang dat ’t Rita wordt. Andere politieke partijen (zoals Marjolein vanochtend op de trap) zeggen mij dat zij wxc3xa8l hopen dat Verdonk wint. Ik kan wel begrijpen waarom zij dat zeggen. Vanavond ga ik stukken lezen en kijken naar expeditie Robinson en RWL.

Advertenties

3 gedachten over “Ondertussen op straat

  1. Vital

    Geheel in stijl opgenomen film: vanaf een terras achter een onzichtbaar pilsje, in Den Haag ! ๐Ÿ˜€

  2. Pieter

    Hoi Gerard, je heb gelijk. he is welkomswoord. ik was de vergeen. som he?! heef nies e maken met he fei dat he filmpje op he erras was opgenomen.

Reacties zijn gesloten.