Op de werkvloer

Was het gisteren Haaglanden-dag, zo valt vandaag op dat het milieu-dag is. Allereerst heb ik overleg met mijn eigen staf en dan is het tijd voor het stafoverleg Milieu en parkeren. Vervolgens komen de voorzitter en de secretaris van de ADM langs voor een kennismakingsgesprek. ADM staat voor Adviescommissie Duurzaamheid en Milieu. We maken enkele praktische afspraken om zaken tussen de commissie, het college en de gemeenteraad duurzaam te verbeteren. Twee projectleiders van de Structuurvisie komen langs om te praten met de portefeuillehouder verantwoordelijk voor Binckhorst en RandstadRail, over deze onderwerpen. En ze laten een boekje achter .

’s Middags neem ik een kijkje in de praktijk en ik loop mee met een milieu-inspecteur. Bij een bedrijf aan de Oude Haagweg vindt de jaarlijkse controle plaats. Ik spreek met de ondernemer en de inspecteur over de milieuregelgeving en de xe2x80x93maatregelen. En we lopen door het bedrijf en bekijken de situatie. Behalve dat dit leuk is, leer ik een hoop bij. Erg informatief.

Op naar Midden-Delfland waar in een prachtige, groene omgeving een bijeenkomst van Haaglanden is, over een duurzaamheidvisie van het stadsgewest. Na inleidingen (w.o. een boeiende van oud-collega Rik Grashof) vindt een elektronische discussie plaats via een computernetwerk. Wel lekker stil en je hoort de vogels beter. Ik moet tussentijds de discussie over duurzaamheid verlaten in verband met werk op het stadhuis. Daarna de postmap etc wegwerken en dan naar huis. Vanavond moet ik verder werken aan de speech voor de bruiloft.

Advertenties