Rijtuig

De feestelijke heropening van de Prinsegracht trok veel belangstellenden uit de buurt. Voorgegaan door trommelaars hebben wij in een Gouden Koets een rondje gemaakt over de heringerichte gracht. In dit ouderwetse rijtuig onder andere een echtpaar dat al 55 jaar daar woont en de bekende, actieve ondernemer van Foto Vorrink, Ali. Van buurtbewoonster en ceremoniemeester Anouk hoorde ik dat het vorige echtpaar dat ik mocht trouwen nog steeds gelukkig de huwelijksreis maakt.
De nieuwe Prinsegracht vanuit de koets

Door naar het huwelijk van Bruno Tideman en Marjet Moorman dat ik mocht sluiten. Het was een mooie bruiloft. xe2x80x99s Middags heeft in de stralende zon een deel van het college, de gemeenteraad en de fractiemedewerkers inclusief partners/kinderen een bezoek gebracht aan Madurodam. We werden ontvangen door twee burgervaders, de ene van Den Haag en de burgemeester van Madurodam (in pak en met ketting). Hoewel ik al een keer de rondleiding had genoten, was xe2x80x99t nog steeds leuk om een kijkje te nemen in de werkplaats.


Restauratie en nieuwbouw van maquettes in de werkplaats


Miniatuur rijtuigen van RandstadRail
Foto xc2xa9 W.J. Deetman

En hoe bij de tijd Madurodam is, blijkt wel uit die twee maquettes. Pas vanaf 3 september rijden ze in Haaglanden maar nu al in productie bij de miniatuurstad. De rijtuigen van RandstadRail. Zo mooi dat ik er maar een filmpje (33 seconden) van heb gemaakt (maar je kan nu ook klikken op het play-symbool middenin het plaatje om ’t te zien).

Advertenties

5 gedachten over “Rijtuig

 1. Vital

  Mag ik van jou een miniatuur maken , zodat je ook in Madurodam terecht komt bij of in de tram ? Hak je wel uit in marmer of maak een bronzen pietertje van je…
  Vital 🙂

 2. Pieter

  Je woont heel mooi met Roderick, prachtig pand. Wat er met het pleintje gaat gebeuren (naald, kunst, fietsenstalling of terras) weet ik nog niet. Ik zal eens navragen. Ik zal dan de verhalen en foto’s een bewonderen op hun site!

 3. Pieter

  Mag wel. Mag ook een verliefd paartje zijn… Ook leuk voor op het balkon!

 4. Mark

  We zijn weer goed en wel teruggekeerd van onze prachtige huwelijksreis.De verhalen en fotoxc2xb4s moeten nog op de site worden gezet.
  Ondertussen zijn we alweer terug in Angola en aan het werk. De laatste weken hier en dan de container inpakken. Tot snel weer in Nederland.

Reacties zijn gesloten.