Hof_stad

Het Jekerdal nabij Maastricht, en tegen de Belgische grens aan, is ontzettend mooi. Boven in het dal ligt het Chxc3xa2teau Neercanne waar de VNG-bijeenkomst was. Veel bekenden gezien en gesproken. En tussen al het aangename door, wordt er gewerkt. Diverse dossiers, wegaanleg bijvoorbeeld, worden in bilateraaltjes en trilateraaltjes doorgenomen. En ik hoorde een verhaal van een oud-raadslid dat ik ga uitzoeken. In de Haagsche bluf speelt soms een carillon. En dat zou socialistische strijdliederen spelen zoals de Internationale, m.a.w. sluikcampagne! Terug in het hotel heb ik nog een tijd nagebabbeld aan de bar met andere bestuursleden en (oud-)VNG-medewerkers. Zo ook met de dienaar van mijn baas, the secretary-general of the city council a.k.a. city clerk.
Vandaag weer teruggereisd naar Den Haag omdat ik onder andere de opening van de Caballero Fabriek verricht. De eerste fase is afgerond en wordt vandaag feestelijk geopend. Boven verwachting is alles nu al verhuurd. En voor de tweede fase waaraan volgende jaar wordt begonnen, is reeds een lijst van huurders. En als de horeca in het Ketelhuis aan het water volgend jaar opengaat, dan is dit gedeelte van de Binckhorst-haven onherkenbaar verbeterd; xe2x80x99t is mooi en een succes geworden. Ik geef enkele interviews en pleeg meerdere telefoontjes. Aan het einde van de middag ga ik naar de binnenstadsborrel in de Hof van Wouw. Dit hofje is een verborgen pareltje in de Hofstad! Op de binnenstadsborrel is het goed toeven. Ik zie en spreek veel bekende Hagenaars en raadsleden.

In de Telegraaf op het internet lees ik dat een HTM-tramchauffeur is aangevallen met een ijzeren voorwerp door een passagier. Schokkend verhaal! Ik ga informeren naar de gezondheidstoestand van deze chauffeur.

2 gedachten over “Hof_stad

  1. Pieter

    Er is een live-podium in de Haagse Bluf. Dan klapt de muur op de 1e verdieping weg en ontstaat er een podiumpje waar wel eens wordt opgetreden. Ik weet niet wat ze spelen en of ene Hans D. daar ook wel eens toetert. In de Jazz-stad Den Haag zou ’t zeker niet misstaan…

Reacties zijn gesloten.