A4

Woensdagavond ben ik naar Oslo gevlogen en op donderdagavond weer teruggevlogen naar Schiphol. Wat heb ik van Noorwegen/Oslo gezien? Nou, bijzonder weinig. De gedeeltes tussen vliegveld-hotel, hotel-vergaderfaciliteit en vergaderfaciliteit-vliegveld om precies te zijn. Maar het is erg groen zo te zien vanuit de taxi: veel gras/bomen/groen/bossen, houten huisjes in het rood, erg schattig etc. Best een mooi land. Het Environment Forum is een behoorlijke groep van Europese steden die betrokken zijn met duurzaamheid en milieu. Van tijd tot tijd komen zij bijeen om de voortgang te bespreken, om nadere acties te bepalen en gezamenlijke projecten/uitwisselingen op te zetten. Donderdagavond laat thuis gekomen.

Vanochtend is er collegevergadering over onder andere het WFIA-rapport. Vanavond gaan de raadsmededeling en een aanvullende brief van mijn persoon uit. Niet veel later ga ik naar wonderschoon en landelijk Maasland voor een vergadering van de IODS. Deze afkorting heeft te maken met de A4-Midden-Delfland. Deze letter-cijfercombinatie wacht al decennia op realisatie en het wordt tijd dat onomkeerbare besluiten worden genomen die onverwijld worden uitgevoerd. Het dossier nadert zijn ontknoping. Deze 7 ontbrekende kilometers asfalt moeten er komen!


Om dit stukje tussen Delft/Schipluiden en Vlaardingen/Schiedam gaat het. Je kan het eigenlijk al zien liggen. Ooit is de grond bewerkt met zand waardoor je een profiel/tracxc3xa9 door het landschap kan herkennen maar de weg is nooit aangelegd. En eindigt dus, letterlijk, in het gras. Nog wel.

Kort langs het stadhuis en dan naar een bijeenkomst met liberale ondernemers. Het is een leuke en open bijeenkomst, prima voorgezeten door Henri, waarvan we er zouden moeten hebben. Ik schiet langs AH en KFC en dan naar het stadhuis. Met de WK-wedstrijd op de buis werk ik de stapels post etc deels weg; de rest gaat mee naar huis. In een dag tijd wordt er een hoop papier verzameld voor een wethouder. Voor papierbezuinigingen krijg ik van Hilde aanvullende tips nu het is gelukt om de 6367 papieren telefoongidsen afgeschaft te krijgen.