Afko

Dankzij het tijdsverschil hangt collega Sander al bij de ontbijttafel aan de telefoon, Moscow is calling. Deze maandagochtend heb ik stafoverleg waar voor het eerst Adrienne bijzit. Ze begint pas op 1 augustus als nieuwe bestuursadviseur maar ze komt nu kennismaken en meekijken. Daarna komen twee vertegenwoordigers van alle bewonersorganisaties rondom de NWH langs. En NWH staat voor Noord-Westelijke Hoofdroute en is het gedeelte tussen de Machiel Vrijenhoeklaan en de Professor B.M. Teldersweg. Ik ben het met hen eens dat er een globale schets/plan voor deze route zou moeten komen. Vervolgens wordt een maquette binnengedragen door een architect en ontwikkelaar. Spannend bouwproject maar volgens mij ligt xe2x80x98t niet in mijn gebied. Dan stafoverleg Verkeer, de lunch, de Binnenstadsstaf en de staf projecten. Om vier uur xe2x80x99s middags ben ik wel uitgestaft, oef.

Aan het einde van de middag bereid ik me voor op de parkeerdiscussie in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Morgenavond is de vergadering van de raadscommissie daarover en de ABBO heeft al acties aangekondigd, zie hun website (en ABBO staat voor Actiegroep Boze Bewoners Ondernemers). Vanwege parkeerdruk in de avonduren en de gevolgen die dat heeft voor onder andere de leefbaarheid en de toegankelijkheid, is het voorstel om restrictief parkeren in te voeren. Dat betekent ongeveer evenveel parkeervergunningen verstrekken als er parkeerplaatsen zijn; en er zijn heel veel meer autoxe2x80x99s dan dat er parkeerplaatsen zijn .

Vanavond ga ik de situatie ter plaatse in ogenschouw nemen en misschien maak ik nog een filmpje. Vanavond is er tevens fractievergadering. Oh ja, in de wijk komt na de zomer tevens een VAB (en deze 3e afko staat voor Volautomatische Autoberging). Wil je weten hoe dat werkt, kijk dan op: live from the future, in The Hague, the absolutely VABulous!

p.s. ik heb inderdaad een filmpje gemaakt (180 seconden) van mijn bezoek in Rustenburg-Oostbroek.