Baa Atoll

Oef, een hard gelag om weer te beginnen. De afgelopen weken heb ik in de eerste versnelling geleefd en als de motor weer moet werken op een hoger concentratie- en activiteitenniveau dan is dat wel wennen (ik was zelfs vergeten hoe ik moest inloggen op mijn weblog). Deze week heb ik IBS-dienst (reeds twee aanvragen gehad). Vanochtend ben ik voorzichtig begonnen met de post- en tekenmappen. De eerste onheilstijding komt al binnen een uur binnen; men weet ook altijd meteen dat de portefeuillehouder weer in huis is . De stapel stukken voor de collegevergadering van morgen is uiterst dun, het stadhuis is uitgestorven, er heerst een oorverdovende stilte. De komende drie weken is nog het reces.

De vakantie was erg goed. Eerst twee weken op Walcheren gezeten en toen twee weken op Coco Palm . Heeeeeeeerlijk!

De afgelopen dagen nog op het Scheveningse strand gelegen en dit weekend naar Groningen geweest. Tevens een rondje gefietst langs mijn oude studentenhuizen (Selwerd II en I, Aquamarijn-, Zwane- en Nieuwe Blekerstraat). A stroll down memory lane.
Mooie stad met een pracht van een binnenstad, gele steentjes en veel terrassen. Een soort Italixc3xab van het noorden. Recentelijk is Grxc3xb8n verkozen tot de beste binnenstad van Nederland. In het najaar gaan alle Haagse binnenstadsbetrokkenen gezamenlijk op werkbezoek naar de Martinistad.

De poll kent ondertussen 92 stemmen; het verbaast me dat bijna de helft van de stemmers vxc3xb3xc3xb3r het VCP is. Ik hoor eigenlijk al maar geluiden tegen het VCP. Gisteren heb ik trouwens de eerste voorstander, van buiten het stadhuis, gesproken. De eerste posters van xe2x80x9cVCP NEExe2x80x9d zijn al gesignaleerd en hun website is reeds in de lucht.
Oh ja, in het najaar mag ik mijn 3e huwelijk gaan sluiten!
En oh ja, de eerste Student en Stad-baby is geboren! Hulde, gefeliciteerd en welkom aan Nura.

Advertenties

10 gedachten over “Baa Atoll

 1. Pieter

  Horeca is toch een onlosmakelijk onderdeel van een binnenstad. Ik sluit het dus niet geheel uit…

 2. Hotze

  Dank voor de felicitaties en nominatie van “eerste Student en Stad-baby”. Grondig antecedentenonderzoek zal moeten uitwijzen of dat werkelijk zo is. Het zal Nura worst wezen, ze is er even mooi om!

 3. Peter-Paul de Goeij

  Zo is het maar net, er gaat naits boovn Grunn’. Die foto van Grote Markt is alleen verkeerd genomen; je moet altijd het stadhuis in de rug houden 😛 Dat zijn mooie plaatjes hoor, van de M’diven. Ziet er verrekte sjiek uit. Moet ik ook maar eens een keer mijn anker neerlaten. Zal morgen eens mijn vakantiekiekjes op de site slingeren, maar om een idee te krijgen: http://www.islandoutpost.com/jakes Ik kan het zeker aanraden en je kan nog duiken in de buurt ook!
  groeten Paul

 4. Pieter

  Hoi Hotze, je bent hopelijk nog niet getroffen door een ernstig slaaptekort. Alles goed? Tenzij DNA-bewijzen alsnog opduiken voor sommige oud-leden, is bij mijn weten dit de eerste baby van twee leden. Andere oud-leden zijn ook vader/moeder ondertussen maar de partner daarvan was geen lid. Maw ik vind het eerste stusta-baby. Op naar de volgende !!!

 5. Pieter

  Hoi PP, ik zal binnenkort teruggaan om de juiste foto te nemen. Het schijnt dat de fotograaf ook een heel goede hoek heeft om kiekjes te schieten vanuit de Tapperij, grondig onderzoek is geboden.
  Als jij nog een tijd blijft wonen daar en ik snel mijn FD-punten omzet in een ticket, dan komen we misschien snel duiken.
  Stille Zuidzee en de Malediven zijn de mooiste eilandjes.
  De aangerade site is inderdaad ook een mooie.
  Hebben ze in Gees ook palmbomen?

  Kan uit ervaring zeggen dat
  http://www.beachcomberfiji.com
  ook leuk is. Ligt in de Yasawa-groep eilanden (bekend van Blue Lagoon).
  En deze was ook leuk
  http://www.ladyelliotisland.com.au
  60 km uit de kust maar daar heb ik wel mijn eerste manta’s gezien.

 6. Jan Brink (6-Noord)

  Dat de Groningse connectie er was wisten we al, maar dat je ook in Selwerd I hebt gewoond is ronduit schokkend.

 7. Pieter

  Ja zeker. Ik woon in II toen deze werd gerenoveerd in 1989. Wij moesten toen naar I verhuizen. In totaal ruim 1,5 jaar gewoond. Pieter (2-Zuid).

 8. Ben van der Sman

  Geachte wedhouder,

  Ik woon in de Anna Paulownastraat, waar tevens onze gitaargroothandel Benelly Import BV is gevestigd. Onze gitaarspeciaalzaak, Casa Benelly bevindt zich op het Piet Heinplein.

  Puur bij toeval keek ik in de Posthoorn en kwam zo toevallig achter uw VCP plan.

  Uiteraard was er een lage opkomst op de inspraakavond, georganiseerd voor inwoners van Willemspark, Duinoord, Archipel en Zeeheldenkwartier in Hotel Crowne Plaza,Van Stolkweg 1, Den Haag. Bij dit soort zeer ingrijpende plannen zouden bewoners huis aan huis, op een duidelijke manier moeten worden gexc3xafnformeerd.

  Uw voorstel om een knip toe te passen op het Piet Heinplein lijkt me een erg slecht idee.
  Voor veel winkeliers in deze straat betekent de xe2x80x9cKnipxe2x80x9d de doodsteek voor hun winkels. Voor het Zeeheldenkwartier betekent een xe2x80x9clegexe2x80x9d Piet Heinstraat een groot verlies.

  Ook het door u veel gebruikt milieuargument is zeer aanvechtbaar.
  Een voorbeeld:
  Achter de flat op de hoek van de Anna Paulownastraat/ Piet Heinplein bevindt zich een parkeerterrein met 120 plaatsen. De ingang van de garage bevindt zich in de Trompstraat. Door de knip kan je niet meer via de Anna Paulownastraat of de Hogewal, de Piet Heinstraat inrijden om bij de garage te komen, zodat je een 2,5km om moet gaan rijden. Wanneer je er van uitgaat dat 80 autoxe2x80x99s per dag de garage 1 x verlaten en terugkomen worden er alleen door deze autoxe2x80x99s al 80 x 2 x 2,5km= 400km per dag extra gereden! Bij 5 werkdagen heb je het over 2000km per week! Wat een onnodige vervuiling en tijdsverspilling!

  Het lijkt me veel verstandiger om eerst de buitenring af te maken en de effecten daarvan af te wachten. Mijns inziens zal de buitenring al voor de nodige verlichting gaan zorgen.

  Ik ben er van overtuigd dat het draagvlak voor dit plan in het Zeeheldenkwartier erg klein zal zijn en hoop dan ook dat u de Knip op het Piet Heinplein in heroverweging wilt nemen.

  Hoogachtend,

  Ben van der Sman
  Casa Benelly
  Benelly Import BV
  Anna Paulownastraat 58-B
  2518 BG Den Haag
  Tel: 070-3655030
  Fax:070-3617817

 9. Pieter

  Beste Ben,

  Dank voor je reactie. Ik weet dat het VCP in een aantal buurten waaronder het Zeeheldenkwartier sterk leeft.

  Er is een uitgebreide inspraakprocedure geweest de afgelopen maanden. Daarnaast verwacht ik de komende maanden nog vele discussies. Na een positief besluit van de raad over het VCP verwacht ik verder dat diverse uitvoeringsmaatregelen (zoals de knippen) ook de inspraak ingaan en worden besproken met de belanghebbenden. Aan de inspraakavonden wordt geprobeerd vooraf ruim aandacht te besteden.

  Onderdeel van het VCP is een aantal knippen in de binnenstad waaronder eentje bij het Piet Heinplein. Het aanbrengen van knippen is onlosmakelijk verbonden aan en kan niet los worden gezien van het realiseren van het sectorenmodel en dus het doorgaande verkeer (dat niet in de binnenstad moet zijn) over de centrumring te laten rijden i.p.v. dwars door het centrum.

  Het centrum, alle garages en alle straten blijven bereikbaar per auto. Bestemmingsverkeer kan overal in het centrum komen waar het moet zijn, net zoals nu. De Piet Heinstraat blijft dus ook bereikbaar. En dus ook de parkeergarage. Hoe de knip op het Piet Heinplein er precies uit komt te zien en hoe het (auto-)verkeer dan daar gaat lopen, is op dit moment nog niet te zeggen.

  De buitenring of centrumring wordt verder afgemaakt onder andere door de put van de Vaillantlaan aan te pakken etc, en moet inderdaad voor verlichting gaan zorgen. Het achterwege laten van een knip op het Piet Heinplein, tast het sectorenmodel sterk aan en zal ertoe leiden dat heel veel sluipverkeer over de Mauritskade/Piet Heinstraat/Elandstraat etc. gaat rijden i.p.v. op de Centrumring zoals de bedoeling is.
  In het najaar neemt de gemeenteraad over het VCP een besluit. Voor meer info:
  http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=44723

  Met vriendelijke groeten,

  Pieter van Woensel

Reacties zijn gesloten.