Boudewijn

Het lijkt weer een beetje zomer; mijn bureau-windmolentje op zonne-energie spint in de gouden stralen. Vanochtend heb ik met Jetta en een aantal medewerkers overlegd over een dossier (en neen, meer concreet kan ik niet zijn). ’s Middags bespreek ik met de projectleider en stadsbeheer de voortgang van het project Randstadrail. We proberen het vervangend vervoer op de Hofpleinlijn voor de reiziger te verbeteren door deels op spoor te gaan rijden. De directie stadsbeheer komt langs om de investeringen door te nemen. En verder heb ik mijn fiets naar de reparateur gebracht voor een werkende fietslamp; dat leek me handig als wethouder verkeersveiligheid . Gisterenavond ben ik op bezoek geweest in Gouda en heb Boudewijn bewonderd.

Tussen de middag (en dus buiten de venstertijden) ben ik gaan kijken in de Grote Marktstraat. Deze winkelstraat annex fietspad/wandelroute wordt ervaren als een knelpunt. Fietsers, voetgangers en autoxe2x80x99s die er niet mogen komen, krioelen en kruisen elkaar. Dus ik ben eens gaan kijken en heb een filmpje (2,5 minuut) gemaakt.

25 gedachten over “Boudewijn

 1. Jan Brink

  “Vanochtend heb ik met Jetta en een aantal medewerkers overlegd over een dossier (en neen, meer concreet kan ik niet zijn).”

  Even wat politieke zinsontleding:

  – dossier=> probleem, want anders noemde je het wel een project. Dossiers = lastig.
  – met aantal medewerkers => ingewikkeld probleem, want anders kon je het wel bestuurlijk afstemmen
  – met Jetta => financieel.

  Er is dus een ingewikkeld financieel probleem waar je nu nog niet meer over kan vertellen. Dan hoop ik maar dat het over de verkoop van de aandelen HTM gaat, want anders komt artikel 169 van de gemeentewet in zicht πŸ˜‰

 2. Pieter

  Vandaag heb ik in mijn eentje een project gedaan…

  – Brink => Oppositie
  – Brink => Kremlinoloog
  – Kremlinologie => kennis en bestudering van de machtsverhoudingen in regering en partij van de Sovjet-Unie

  Jan, een tip: prognoses zijn best link!
  πŸ˜‰

 3. Erik Roest

  Heb ik als Berkelaar nog enig voordeel van het feit dat de Hofpleinlijn op een deel van het traject zal gaan rijden?

  Zo nee, dan blijf ik bij droog weer fietsen en pak ik bij nat weer de bus naar Zoetermeer. Trouwens tot en met Ypenburg kun je altijd lekker doorfietsen, maar zodra je Den Haag/Rijswijk binnenkomt sta je om de zoveel meter stil voor een stoplicht. Zelfs in Rotterdam kun je sneller doorijden… Kortom het lot van een zielige Berkelaar.

 4. Bart de Liefde

  Beste Pieter,
  erg goed filmpje! Ben blij dat je onze constatering deelt dat de Grote Marktstraat een verwarrend verkeersbeeld kent. Dat van die xc2xb4run-wayxc2xb4 lichten spreekt me aan, erg crea bea… πŸ˜‰
  Kan me voorstellen dat net zoals bij andere winkelstraten er xc2xb4pollersxc2xb4 komen die de toegang reguleren. Zo kunnen de hulpdiensten er altijd doorheen en de bevoorradingswagens alleen in de venstertijden. Idee?
  Jan Brink houdt van complottheorieen denk ik, weet in ieder geval wat voor boek te kopen als hij jarig is…
  Als ik een gokje mag wagen: jij hebt met Jetta besproken wat voor mooie dingen je kunt doen met een onverwacht overschot op de begroting… πŸ˜‰
  Groet, Bart

 5. Diederik Mohr

  Pieter dat kindje staat je goed! Maar is het niet wat vroeg voor leuke en gezellige verkiezingsplaatjes?

  Aan E.Roest, in Rotterdam staat niemand stil. De Rotterdamse economie loopt als nooit tevoren, de fietspaden zijn uitstekend, de maximumsnelheid in het centrum is miv dit weekend (Bavaria City Race) zoxc2xb4n 120 kilometer per uur. Kortom: tijd voor een verhuizing? Overigens doet de VVD het in deze stad ook zeer behoorlijk.

  Groet, Diederik

 6. Erik Roest

  Aan D. Mohr. Ik kwam er net voor mijn vakantie achter dat ik je afscheid vergeten was. Schandalig. Hierbij openlijk op de weblog van een bestuurder, mijn oprechte excuses!

  Trouwens, ik woon al praktisch in Rotterdam (stad gaat nog steeds aan mijn hart) en in een dorp waar de VVD het nog beter doet. Trouwens D66 in de peiling 1 zetel, gaat erg goed!

 7. Pieter

  Hoi Erik,

  Den Haag kent inderdaad het fenomeen “groene golf” (bijna) niet. Dat wil ik veranderen en ik heb de dienst hieral omgevraagd.
  Een pendel op enkelspoor tussen Hofplein en Pijnacker (en dus ook Berkel) kan voorkomen dat je de bus moet pakken. Zeker vanuit P-N is het vervoer op het spoor sneller dan de bus. Ik hoop dus dat het een voordeel voor is jou.

 8. Pieter

  Hoi Bart, ja leuk he die lichtjes. Flitsende stad tenslotte! Nou, aan poller op die plek zitten ook nadelen. Je kan ook camera’s installeren die overtreders bekeuren. Ik kom erop terug in de beantwoording op jullie vragen. Wij houden niet van tekorten of overschotten op de begroting. De begroting moet namelijk sluiten. Wanneer zou Jan jarig zijn?

 9. Pieter

  Hoi Diederik, de VVD voert permanent campagne :-).
  De Rotterdamse VVD is de lijstrekker kwijt is en is gedaald van in vier jaar tijd gedaald van 9 naar 3 zetels…. (jammer genoeg). Hoeveel zetels heeft D66 Rotterdam eigenlijk nog? Zitten ze nog in de raad?

 10. Pieter

  Groot gelijk Erik! Trouwens als het zo goed gaat met de economie in Rotjeknor waarvoor moet de KvK van Rijnmond dan zo groot zijn? Dan kan daar behoorlijk worden gesneden in de FTE!

 11. Erik Roest

  Nou Pieter, misschien dat het toch voordelen heeft, maar dan moet ik via Rotterdam naar Den Haag reizen via HS. Dat is uiteindelijk toch sneller dan met de bus naar Zoetermeer. Dus doen zou ik zeggen! Nou je wens komt uit, Lansingerland sluit zich aan bij de KvK Haaglanden. Dit is de wens van de agrarische tuinbouwsector. Echter heeft dit al tot de nodige discussies geleid met het college van Berkel. Ik zal daar meer geen nadere uitspraken over doen. Zie ook http://www.heraut-online.nl

 12. Femke

  Hoi Pieter,
  Zo, ik zie dat mijn zoon mascotte is geworden voor de VVD in Den Haag. Ik had het kunnen weten toen je een foto maakte, haha. Gelukkig is Boudewijn erg fotogeniek…

  Groet, Femke

 13. Pieter

  Hoi Erik, ik verwacht dat al snel die pendel kan gaan rijden en hopelijk rijdt RandstadRail zo snel als kan! Is voor jou en vele anderen een uitkomst.
  Ik wist niet eens dat Lansingerland bestond maar goed dat ze kiezen voor Haaglanden ipv Rijnmond! Wij hebben tenslotte heel tuinbouw binnen onze grenzen. Zet ‘m op VVD-raadslid in spe! Ik ruik een campagnepuntje.

 14. Pieter

  Hoi Femke, nou mascote nog net niet. Maar het is een aanwinst, deze prachtige baby! Net zo fotogeniek als zijn moeder!!!

 15. Jelma

  Goed voor elkaar, Pieter!! Is dit weer een onderdeeltje van je campagne (niet de VVD-campagne uiteraard)? Nou ja, ik kan het alleen maar met je eens zijn; Boudewijn is echt een schatje en ik zou de foto ook geplaatst hebben!!

 16. Pieter

  Hoi Jelma, geen onderdeel van de champagne. Maar gewoon een leuke foto van een mooie baby. Trouwens, moeten jullie met 1 zetel in de peiling ook niet eens gaan nadenken over een permanente campagne? πŸ˜‰
  Een goed VVD-idee dat jullie best mogen kopieren…
  πŸ™‚

 17. Regenboogje

  *Kraak* *kraak* *kraak* (Dat zijn mijn hersens ;-))

  -Misschien het fietspad een felle kleur geven?
  -Leuke aparte paaltjes zetten aan weerszijde van het fietspad zodat het opvalt dat het een apart gebied is waar je wel doorheen mag, maar moet oppassen.

  De Grote marktstraat is zeker lastig. Ik hoop dat er een makkelijke en goede oplossing voor te vinden is.

 18. Pieter

  Beste Regenboog, dank voor het meedenken (dat geheel past bj ons collegemotto ‘meedoen’ πŸ˜‰ ) en het aandragen van andere creatieve oplossingen. De dienst is bezig met bekijken en beoordelen van allerlei oplossingen. Naast het beschilderen van het fietsdpad met tekens (of met een felle kleur…) is een afzetting met aparte ‘Hagenaartjes’ wellicht een optie. Ik hoop met jou dat er snel een oplossing komt.

 19. Rob

  Idd een drama dat fietspad. Creabea die lichtjes. Ik ben geen verkeerskundige, maar ik denk dat ook dat niet werkt. Want mensen associxc3xabren een lichtjes-runway niet met fietspaden. Mij lijkt de oude vertrouwde schildering van een fiets als wegmarkering de oplossing. Als je wil dat mensen de middenbaan als fietspad zien, dan moeten ze daar dus een fiets op zien. Simpel.

 20. monica

  schitterend fietspad schilder er gewoon fietsjes op dan begrijpen we het wel ook de wandelaars

 21. Pieter

  Beste Rob en Monica, ik sluit niet uit dat jullie gelijk gaan krijgen dat meer conventionele oplossingen beter werken. Zoals een fiets schilderen op het fietspad. Lichtjes is enigzins onorthodox maar wel leuk. De deskundigen kijken nu naar een oplossing.

 22. Gunnar Boersma

  Is het plaatsen van ouderwetse stoepranden niet een idee? Dan moet men letterlijk een bariaire nemen.

  Groeten,
  Gunnar Boersma

Reacties zijn gesloten.