Dynamisch

Als stadsdeelwethouder heb ik een kennismakingsgesprek met Jos en Dick over xe2x80x9cMooi Laakxe2x80x9d, het welzijnswerk in Laak. Ze praten mij bij en schetsen de ontwikkelingen die zij verwachten in de welzijnssector. Daarna heb ik een interview over de Binckhorst en vervolgens bespreek ik met twee medewerkers het dossier xe2x80x98dynamisch verkeersmanagementxe2x80x99. Een naam waaronder onder andere vallen: verkeers- of reizigersinformatiesystemen, de gewenste groene golven, parkeerroute-informatiesystemen etc. Met andere woorden, een pakket van maatregelen die zowel de duurzaamheid als de doorstroming moet verbeteren. Met een drietal DSO-ers heb ik een voorbespreking over de netwerkanalyse, randstadrail 2e fase en het verkeerspakket Zuidvleugel. Je merkt het; in mijn portefeuille wemelt het van afkortingen, bestuurlijke gremia en vaktermen.

Ik doe een poging om de postmappen weg te werken, en de stukken lezen/te tekenen. xe2x80x99s Middags heb ik een overleg met de ministers Peijs, Dekker, stadsregio Rotterdam en de provincie over de netwerkanalyse. Vervolgens race ik naar de Caballero-fabriek alwaar het TV-programma Qwesti van Zaken wordt opgenomen en ik een toelichting op de dynamiek in de Binckhorst geef. Daarna gaat de staf gezellig op pad en zwaaien we Carien uit. Een leuke afsluiting van een dynamisch dagje.
Gisterenavond heb ik geleerd dat er naast VCP-NEE ook een VCP-JA bestaat. En het filmpje d.d. 16 augustus trekt de aandacht.