En rijden maar

Na een kort overleg met mijn staf, begint om half tien een werkbezoek van de raadscommissie Verkeer aan RandstadRail. We rijden per bus naar de HTM-remise. Daar staat een simulatiemachine waarmee de chauffeurs oefenen voor RandstadRail. In een computergestuurde ruimte is een cabine gebouwd met het bedieningspaneel en beeldschermen.
Het hele traject (bebouwing, diverse weertypes zoals sneeuw, borden, snelheidsbegrenzingen, haltes etc.) is in de computer gestopt. Met deze projectie en door de instrumenten te bedienen, rijd je voor je gevoel in een echt voertuig.
Ik mag een ritje rijden vanaf CS naar Ternoot, door de netkous naar Voorburg toe. Het voertuig ontspoort niet en ik rij zelfs keurig binnen het rijschema! Het is levensecht en erg indrukwekkend.


Simulatierit RandstadRail ter hoogte van Ternoot

Na de simulatie is het tijd voor een echt ritje! Als een van de eersten maken wij een rit met een RandstadRail-voertuig door de stad; van de Zichtenburg-remise naar de Monstersestraat. Ik moet zeggen, het is echt een mooi voertuig. Strak interieur, modern, stil, comfortabel, mooi vormgegeven. Natuurlijk heb ik een filmpje gemaakt (305 seconden) van de simulatie- en de echte rit met RandstadRail (je kan ook op het midden van onderstaande afbeelding klikken).

Deze voertuigen zijn over enkele weken overal en frequent te bewonderen in Haaglanden. Vervolgens bekijkt de raadscommissie de verbouwing van het Centraal Station, en spoor 11 en 12 waar straks de Erasmuslijn aankomt (en over een paar jaar in een tunnel onder die sporen). Vervolgens brengen we een bezoek aan de netkous en het nieuwe station daarbinnen. Leuk werkbezoek. Na de lunch doe ik de post etc; er zijn enkele afspraken uitgevallen en aan het einde van de middag heb ik twee interviews. Verder spreek ik Bart die is verregend op werkbezoek in Leidschenveen-Ypenburg met zijn stadsdeelcommissie.

2 gedachten over “En rijden maar

  1. Pieter

    Dank je Amarins voor de complimenten. Vind het ook leuk om te doen. Ik hoop dat de rest van Den Haag RandstadRail net zo mooi vind.

Reacties zijn gesloten.