Bommen Berend

Een bijzondere dag. Terwijl in Grxc3xb8n het ontzet wordt gevierd, wordt in Den Haag gewoon gewerkt. Vrijdagavond was xe2x80x98t een mooi feest in Schlemmer, dat werd afgesloten in Danzig tot het ochtendgloren en de zon verrees aan de kim (de TL-balken gingen aan…). Zaterdagavond naar KANE geweest; leuk concert. Zondag de stukken gedaan.
Vandaag heb ik eerst met de staf vergaderd waarna de commissievoorzitter Marieke een bezoekje brengt om de planning voor de komende maanden voor de raadscommissie door te nemen. Marnix en ik overleggen over de boulevard, stafoverleg Verkeer, een korte wethouderslunch, met Henk en Jetta spreek ik over de binnenstad, en dan is het tijd voor het Bestuurlijk Platform Zuidvleugel. Dit staat voor de zuidkant van de Randstad (regio Rotterdam, Haaglanden, deel van Zuid-Holland) waarin bestuurders met de ministers praten over een samenhangend pakket van investeringen. En aan het einde van de middag mag ik in een dragliner een stuk straat uitbreken!
Aan het einde van lijn 3 vindt de komende maanden een grote reconstructie plaats (nieuwe tramsporen, weg, bomen, fietspaden, trottoirs). En daarom mag ik bij het Arnold Spoelplein de starthandeling verrichten. Het is een ingrijpende operatie maar over een paar maanden staan er meer bomen, rijdt er RandstadRail en ziet het er prachtig uit. En omdat de boel toch open ligt, wordt meteen de riolering vervangen. Dan hoeft de gemeente later de straat niet nogmaals open te breken. Straks is de eerste fractievergadering van dit politieke jaar.