MIT

Wat een dag. Van hot naar her, van afspraak naar overleg en tussendoor ook van alles en nog wat. Ik plof om 18.00 uur in mijn stoel op mijn werkkamer en bezie de stapel stukken die ik nog moet lezen, de postmap en ander werk. Ik besluit dan ook maar eerst bij de KFC en de AH avondeten te halen. Met TMF op de achtergrond begin ik de achterstand van vandaag weg te werken.

De dag begon met de raadscommissie Verkeer en een uitvoerige discussie over het schrappen met enkele regels uit de regeling Parkeerfonds. Ik wil meer armslag om meer parkeervoorzieningen te kunnen realiseren in de stad. Daarna staat de uitstel van de start van RandstadRail op de agenda. Samen met de projectleider geef ik een toelichting op de afgelopen weken. Morgen is waarschijnlijk meer indicatie te geven over de start. Omdat de vergadering van de raadscommissie tot 13.00 uur duurt, mis ik mijn afspraak met minister Peijs.

Ik race door naar Laak om kennis te maken met de leden van het stadsdeelmanagementteam. Een goed team met betrokken mensen. Terug naar het stadhuis voor een gesprek met twee medewerkers over het Regionaal Structuurplan, de MIT-inzet (Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport), kilometerbeprijzing en versnellingsprijzen. De DG Personenvervoer Riedstra van Verkeer&Waterstaat komt gezellig langs voor een uitgebreid kennismakingsgesprek en ik overleg met de algemeen directeur van DSO.

Op naar de wijkwinkel in Regentes-Valkenbos alwaar ik het zwartboek verkeersveiligheid in ontvangst mag nemen. Deze buurtbewoners hebben zich gebogen over de verkeerssituatie in hun eigen wijk, een analyse gemaakt en ze stellen diverse maatregelen voor. Ik ben onder de indruk van hun werkzaamheden en zeg hen toe met een reactie te komen op hun plannen. Ik merk wel dat verkeersmaatregelen ook tegengestelde belangen kunnen oproepen.

De hele VVD-lijst is nu bekend. Ik mis een paar goeien, zie er (wederom) mensen erop staan die we echt kunnen missen, maar ik ben wel blij met de goede vertegenwoordiging vanuit de G4. En vanaf 8 september mag ik als lid zelf meestemmen over de volgorde van de lijst en daar ga ik zeker gebruik van maken.

Wie wordt trouwens de 200e stemmer in de poll?