200 jaar stad

Een aparte dag vandaag met maar twee afspraken in de agenda. De ochtend is in mijn agenda gereserveerd voor de raadscommissie SRO die de begroting bespreekt. Om 10 uur zijn mijn portefeuilleonderdelen (Binnenstad en Binckhorst) reeds besproken zodat ik tijd heb om de vergaderstukken voor morgen te lezen. In de commissievergadering is er waardering maar tevens veel aandacht voor de verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat in de xe2x80x98huiskamer van Den Haagxe2x80x99. Joris Wijsmuller haalt mijn log aan ter ondersteuning van zijn betoog voor wonen boven winkels.

xe2x80x99s Middags heb ik als 2e loco en dus als lid van het gemeentelijke beleidsteam (GBT) een crisisoefening. Codenaam: Txe2x80x99REURIG. Het GBT, het GCT, meerdere organisaties en vele medewerkers participeren de hele middag in een levensechte simulatie. Zeer waardevol om te doen. Den Haag wordt in de oefening getroffen door een ramp. Hopelijk wordt het nooit werkelijkheid maar het is goed dat wij ons regelmatig prepareren.

Vanochtend lees ik op de geschiedeniskalender dat Den Haag in 1806 stadsrechten heeft gekregen van Lodewijk Napoleon. Ik heb nooit geweten dat wij al precies 200 jaar officieel stad zijn. Een snelle rondgang op meerdere sites leert dat de geschiedeniskalender gelijk heeft.

2 gedachten over “200 jaar stad

Reacties zijn gesloten.