Ontsporing

Eergisteren en gisteren is de raadscommissie Verkeer op bezoek geweest in Straatsburg (Fr.) en Freiburg (D.) en ik ben mee geweest. Het was nuttig om autovrije dan wel autoluwe binnensteden te aanschouwen en om zowel van de gemeenten als de Kamers van Koophandel hun ervaringen, visie en plannen te horen. Goed dat de commissie dit bezoek heeft gebracht. Over de toestanden met Rita van gisteren schud ik mijn hoofd en hou ik mij stil maar, ongelofelijk! Twee dagen afwezig zijn op het stadhuis betekent wel tegelijk forse werkachterstanden en die probeer ik dus vandaag allemaal weg te werken. Verder heb ik een overleg met twee buren van een bouwproject (het zijn bijzondere gasten mede gelet op het advance team), een korte DB-vergadering van Haaglanden, overleg met de wethouders Verkeer van Haaglanden en ik heb een dinervergadering van het Platform Anders Betalen voor Mobiliteit (kilometerbeprijzing).

Maar ik krijg een telefoontje van de HTM over twee ontsporingen. Schokkend bericht en ik reis meteen af naar station Forepark. Veel hulpverleners en mensen van de RET en HTM zijn ter plaatse. Onthutsend beeld van een RET-voertuig dat over de lengte voor de helft naast het spoor ligt en tegen een paal tot stilstand is gekomen. Ik spreek de voertuigbestuurder die staat te trillen maar gelukkig ongedeerd is. Ik ben ontdaan. Vervolgens ga ik naar de plek waar de passagiers zijn opgevangen. Daarna ga ik naar de centrale verkeersleiding van de HTM om mij op de hoogte te laten stellen. De ontsporingen bij Ternoot en Forepark worden onderzocht. We moeten precies weten wat de oorzaak is. Tot nader order rijdt RandstadRail niet. Vervangend vervoer wordt geregeld door de vervoerders. Buitengewoon ernstig. Morgen meer.

2 gedachten over “Ontsporing

  1. Hotze

    Ha Piet, da’s heftig nieuws. En dan meteen twee keer op hetzelfde moment. Zo’n mooi vervoersconcept en dan zoveel tegenslag in de eerste weken. Het ergst is het voor de reizigers en de gewonden onder hen natuurlijk. Ik hoop dat je snel meer weet over de oorzaak en dat het beter gaat, want dat verdient Den Haag.

  2. Pieter

    Tsja Hotze, het is me wat. Oef. De onderzoeken lopen. Het is ernstig. Zodra het veilig is, zal RR weer rijden. Wanneer nog is onduidelijk.

Reacties zijn gesloten.