Shuttlebus

Samen met Anja spreek ik een ondernemer (zilverexpert Aardewerk) die 16 jaar geleden al, geloofde in een autovrije/-luwe binnenstad met aanvullend vervoer vanuit binnenstadsgarages (de shuttlebus).
We bespreken mogelijkheden voor parkeerplaatsen, -garages, de binnenstad en daarmee samenhangende Park+Ride/shuttle-voorzieningen. Het is een leuk project van Stichting Shuttle 2000 (met inzet van medewerkers van het Haags Werk Bedrijf) en al meerdere ondernemers en organisaties maken gebruik van de shuttlebus, en bieden hun klanten deze service gratis aan.
Ook bekende Haagse winkels zoals Maison de Bonneterie, Steltman, Klijsen, en Simons doen hieraan mee. Ik hoop dat een en ander een impuls kan krijgen. Het is letterlijk en figuurlijk een goede link tussen de Malieveldgarage en de Haagse binnenstad.

Shuttlebus

Verder heb ik vandaag overleg met mijn staf, stafoverleg verkeer, een bespreking over de boulevard met onder andere Marnix en Manuel de Solxc3xa0-Morales, een overleg met drie fractievoorzitters en vier wethouders, stafoverleg milieu en parkeren, bestuurlijk overleg RandstadRail met alle betrokkenen, staf projecten binnenstad en de fractievergadering. Mijn agenda voor deze week is bommetjevol en dan te denken dat er nog veel is geschrapt. Zo vlak voor het einde van het jaar is het altijd erg druk. Oh ja, avondmaaltijd van AH en KFC.