VAB

De levende Kerststal met muziekoptredens is weer in het stadhuis. Gezellig! Vandaag is het rustiger dan de afgelopen dagen. Ik heb een interview met Den Haag FM (mijn wekkerradiostation) over de Volautomatische Autoberging (VAB), de kerstwensen, de nieuwjaarswensen en de wensen voor 2007. Daarna komt TV West langs voor een interview over de Koningskade die nu goed doorstroomt (ook volgens anderen). Verder heb ik een vergadering van de stuurgroep Spuikwartier en mag ik de openingshandeling van de VAB verrichten.

De VAB is een parkeergarage van de toekomst. Je zet je auto erin en dan verdwijnt ie onder de grond alwaar ie automatisch naar een leeg plekje in de garage met 126 plekken wordt vervoerd. En als je je auto ophaalt, keert het proces zich om en popt de auto boven de grond. Wow! Ik heb een milieuvriendelijke hybride-auto opgehaald uit de VAB en wederom geparkeerd in de autoberging. De opening is een unieke kans om een kijkje te nemen binnenin de VAB en dat doe ik dan ook. Tuurlijk heb ik een filmpje gemaakt. Een filmpje (5:00) ondergronds, en een filmpje (0:17) bovengronds!

Ondergronds

Bovengronds

Joris Wijsmuller bezorgt 3 exemplaren van zijn nieuwste uitgave over het Oude Centrum. Het is zeker een leuk buurtje met kansen. Het komende jaar wordt dit gebied aangepakt in het kader van De Kern Gezond (mooie herinrichting). En vanavond is de Haagse premixc3xa8re van CATS waar ik heen ga.

2 gedachten over “VAB

  1. Pieter

    Ontzettend gaaf he! David had ook een leuk filmpje gemaakt. Het is erg indrukwekkend. Knap die techniek van de 21e eeuw.

Reacties zijn gesloten.