De Kern Gezond

Weer een gewone werkdag zoals er hopelijk nog heel veel gaan volgen. Deze ochtend heb ik doorgebracht op een Amsterdamse gracht in verband met de partij. Daarna overleg ik met Cor en Lilianne over het VCP, spreek ik het RR-team over vandaag en morgen, en breng ik een bezoek aan de Raad van State voor een onderhoud over het Lange Voorhout en hun nieuwe parkeergarage. Terug op het stadhuis heb ik bestuurlijk overleg RandstadRail en werk ik onder andere de post weg.

Verder spreek ik de projectleider DKG naar aanleiding van de inspraakavond over de plannen voor de herinrichting voor het buurtschap 2005. In dit buurtje moet de riolering worden vervangen en tegelijkertijd is het de bedoeling dat alle rijbanen en trottoirs worden bestraat met gebakken klinkers, klassieke armaturen worden toegepast, er fietsbeugels worden geplaatst waar het kan en waar het wenselijk is, ruimte wordt gecrexc3xaberd voor meer terrassen en het veranderen van rijrichtingen, en het gehele gebied wordt ingericht als 30 km/uur zone. Ik heb het ontwerpboek gezien en ik denk dat xe2x80x99t heel mooi gaat worden en een impuls is voor de buurt.

In de krant lees ik het goede nieuws dat Marjo van Dijken, die net afscheid had genomen, weer Tweede Kamerlid wordt! Ik heb geen agendapunten vanavond maar de politieke verwikkelingen van de laatste dagen zijn wel toegevoegd aan de agenda van de gemeenteraad. Mijn log wordt gespeld door raadsleden zo blijkt en met name mijn entry van afgelopen dinsdagnacht. Het is een parafrase van de laatste woorden van burgemeester Hans Ouwerkerk in de Groninger gemeenteraad. Overigens eindigde zijn tekst iets anders dan mijn bewerking. Mijn gezonde avondmaaltijd is afkomstig van KFC en AH.